meloun-galiaMELOUN GALIA

Uvnitř je světle zelený až žlutý. Protože není příliš sladký, můžete ho odvážně zkombinovat se sušenou šunkou nebo ovčím sýrem.

 

 

meloun-piel-de-sapoMELOUN PIEL DE SAPO

 

 

Svým tvarem připomíná míč na ragby. Má zelený, hrbolkatý povrch. Aromatická dužina přímo vybízí k úpravě sladkých dezertů. V létě se výborně hodí na přípravu sorbetů.

 

 

zluty-melounŽLUTÝ MELOUN

 

 

Má výrazně žlutou, rýhovanou slupku. Protože má tužší dužinu, vyzkoušejte ho při grilování nebo do míchaných salátů.

 

 

meloun-cantaloupeMELOUN CANTALOUPE

 

 

Když je zralý, má sytě oranžovou dužinu. Cantaloupe voní jako zralé mango nebo papája. Příjemná jarní svačinka!

 

 

 

ALBERT RADÍ, JAK POZNAT ZRALÝ MELOUN

  1. Poklepejte na povrch. Když se ozývá dutý zvuk, je meloun zralý.
  2. Podívejte se na stopku nebo na místo, které zbylo po jejím odtržení. Je-li zaschlé a hnědé, meloun bude dobrý.
  3. Zvláštní pozornost věnujte vůni. Pokud je hodně sladká, meloun je dobře vyzrálý.