
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Máslo 250 g
- Kypřící prášek 1/2 ks
- Mouka bezlepková 450 g
- Sůl
- Vejce 4 ks
- Cukr tmavý 270 g
- Jablko 1 kg
- Cukr vanilkový 1 ks
- Skořice mletá
- Máslo 250 g
- Kypřící prášek 1/2 ks
- Mouka bezlepková 450 g
- Sůl
- Vejce 4 ks
- Cukr tmavý 270 g
- Jablko 1 kg
- Cukr vanilkový 1 ks
- Skořice mletá
Příprava
- 1Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta.
- 2Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem.
- 3Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí.
- 4Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku.
- 5Při 180 °C pečte asi 30 minut.
- 1Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta.
- 2Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem.
- 3Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí.
- 4Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku.
- 5Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Jablka můžete promíchat s rozinkami anebo je částečně nahradit hruškami.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.