Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík – elegantní česká klasika. Tento nadýchaný knedlík z rohlíků, vajec, mléka a petrželky je oblíbenou přílohou k omáčkám, pečením i dušeným masům. Jeho příprava je rychlá a výsledek vždy skvostný – jemné, máslové těsto s charakteristickým mozaikovým vzhledem po nakrájení. Ideální volba, když chcete zaujmout hosty nebo si dopřát tradiční českou pohodu.

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Rohlík 7 ks
- Mléko 175 ml
- Vaječný žloutek 2 ks
- Mouka hrubá 100 g
- Muškátový květ mletý
- Petrželka čerstvá 2 plž
- Sůl
- Vaječný bílek 2 ks
- Rohlík 7 ks
- Mléko 175 ml
- Vaječný žloutek 2 ks
- Mouka hrubá 100 g
- Muškátový květ mletý
- Petrželka čerstvá 2 plž
- Sůl
- Vaječný bílek 2 ks
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.