Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCitronový koláč s levandulí
Albert logoAlbert logo
Citronový koláč s levandulí

Citronový koláč s levandulí

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Dezert

Ingredience10 porcí

10 porcí
  • Máslo 300 g
  • Mandle loupané 30 g
  • Mouka hladká 210 g
  • Cukr moučkový 75 g
  • Sůl
  • Vejce 6 ks
  • Citron BIO 5 ks
  • Cukr krupicový 170 g
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Máslo 300 g
  • Mandle loupané 30 g
  • Mouka hladká 210 g
  • Cukr moučkový 75 g
  • Sůl
  • Vejce 6 ks
  • Citron BIO 5 ks
  • Cukr krupicový 170 g
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.

Příprava

1
V míse smíchejte 200 g mouky, najemno pomleté mandle, 70 g moučkového cukru, špetku soli a 90 g másla. Vklepněte 1 vejce a vypracujte v hladké těsto. Vytvarujte bochánek a na pečicím papíru rozválejte na 2 cm vysoký plát. Vložte na 1 hodinu do lednice.
2
Formu vyloženou tence rozváleným a vidličkou propíchaným těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 25 minut.
3
Mezitím připravte náplň. Do kastrůlku vklepněte vejce, přidejte kůru a šťávu ze 4 citronů a cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do pudinkové konzistence 3–4 minuty. Propasírujte přes síto do mísy. Nechte 5 minut chladnout.
4
Poté zapracujte ponorným mixérem máslo pokojové teploty. Citronovou směs vlijte na korpus, uhlaďte a nechte zcela vychladnout. Pak dejte do lednice nejméně na 2 hodiny, ideálně přes noc.
5
Koláč ozdobený plátky citronu a rozmarýnem ještě případně doplňte levandulí a zasypte moučkovým cukrem.
1
V míse smíchejte 200 g mouky, najemno pomleté mandle, 70 g moučkového cukru, špetku soli a 90 g másla. Vklepněte 1 vejce a vypracujte v hladké těsto. Vytvarujte bochánek a na pečicím papíru rozválejte na 2 cm vysoký plát. Vložte na 1 hodinu do lednice.
2
Formu vyloženou tence rozváleným a vidličkou propíchaným těstem vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 25 minut.
3
Mezitím připravte náplň. Do kastrůlku vklepněte vejce, přidejte kůru a šťávu ze 4 citronů a cukr. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do pudinkové konzistence 3–4 minuty. Propasírujte přes síto do mísy. Nechte 5 minut chladnout.
4
Poté zapracujte ponorným mixérem máslo pokojové teploty. Citronovou směs vlijte na korpus, uhlaďte a nechte zcela vychladnout. Pak dejte do lednice nejméně na 2 hodiny, ideálně přes noc.
5
Koláč ozdobený plátky citronu a rozmarýnem ještě případně doplňte levandulí a zasypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.