
Steak z krkovice low carb

Snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 150 g
- Slanina vcelku 40 g
- Cibule BIO 1 ks
- Česnek BIO 2 strouž.
- Kapusta růžičková 600 g
- Sůl
- Vepřová krkovice bez kosti BIO 760 g
- Balzamikový krém 1 plž
- Olej olivový BIO 2 plž
- Mandle BIO 1 hrs.
- Pepř
- Máslo 150 g
- Slanina vcelku 40 g
- Cibule BIO 1 ks
- Česnek BIO 2 strouž.
- Kapusta růžičková 600 g
- Sůl
- Vepřová krkovice bez kosti BIO 760 g
- Balzamikový krém 1 plž
- Olej olivový BIO 2 plž
- Mandle BIO 1 hrs.
- Pepř
Příprava
- 1Slaninu nakrájejte na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a oloupaný česnek prolisujte.
- 2Na rozehřáté pánvi orestujte slaninu. Přidejte cibuli, česnek a opečte asi 2 minuty.
- 3Kapustičky propláchněte a překrojte napůl. Pak je vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a 3 minuty blanšírujte. Sceďte a přidejte je do pánve ke slanině. Promíchejte a dejte stranou.
- 4Na stejné pánvi rozehřejte máslo spolu s balzamikem a opatrně vymíchejte omáčku. Přelijte do ní kapustičky.
- 5Krkovici vyndejte z obalu, osolte a opepřete. V pánvi na rozpáleném oleji opečte krkovici z obou stran zhruba 5–6 minut dle tloušťky plátku.
- 6Mandle nasekejte nahrubo a v rendlíku nasucho orestujte. Na talíře dejte kapustičky a steak z krkovice nakrájený na třetiny. Nakonec ozdobte mandlemi. na kostičky.
- 1Slaninu nakrájejte na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a oloupaný česnek prolisujte.
- 2Na rozehřáté pánvi orestujte slaninu. Přidejte cibuli, česnek a opečte asi 2 minuty.
- 3Kapustičky propláchněte a překrojte napůl. Pak je vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a 3 minuty blanšírujte. Sceďte a přidejte je do pánve ke slanině. Promíchejte a dejte stranou.
- 4Na stejné pánvi rozehřejte máslo spolu s balzamikem a opatrně vymíchejte omáčku. Přelijte do ní kapustičky.
- 5Krkovici vyndejte z obalu, osolte a opepřete. V pánvi na rozpáleném oleji opečte krkovici z obou stran zhruba 5–6 minut dle tloušťky plátku.
- 6Mandle nasekejte nahrubo a v rendlíku nasucho orestujte. Na talíře dejte kapustičky a steak z krkovice nakrájený na třetiny. Nakonec ozdobte mandlemi. na kostičky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.