Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyStir-fry z vepřové plece
Albert logoAlbert logo
Stir-fry z vepřové plece

Stir-fry z vepřové plece

Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Česnek 4 strouž.
  • Vepřová plec 500 g
  • Zázvor 6 cm
  • Sojová omáčka 6 plž
  • Rýže basmati 320 g
  • Cibule 2 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Škrob bramborový 240 g
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Rajský protlak 140 g
  • Vinný bílý ocet 200 ml
  • Voda 140 ml
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Cukr třtinový 200 g
  • Chilli vločky 2 člž
  • Česnek 4 strouž.
  • Vepřová plec 500 g
  • Zázvor 6 cm
  • Sojová omáčka 6 plž
  • Rýže basmati 320 g
  • Cibule 2 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Škrob bramborový 240 g
  • Olej slunečnicový 200 ml
  • Rajský protlak 140 g
  • Vinný bílý ocet 200 ml
  • Voda 140 ml
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.

Příprava

1
Maso pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte rozmělněný česnek a nastrouhaný oloupaný zázvor. Vmíchejte 4 lžíce sójové omáčky a marinujte v chladu 1 hodinu.
2
Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3
Papriky nakrájejte na větší kousky. Rozpalte hlubokou pánev na střední plamen.
4
K masu přisypte 200 g škrobu a dobře promíchejte. Do pánve vlijte alespoň na 1 cm oleje a smažte maso 5 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou na připravený ubrousek a olej slijte.
5
Pánev vytřete ubrouskem a vlijte 2 lžíce nového oleje. Přidejte protlak a 2 minuty restujte. Přilijte ocet, 100 ml vody, vmíchejte cukr, zbytek sójové omáčky a na středním ohni vařte 5 minut.
6
V misce rozšlehejte zbylý škrob s vodou, přilijte k protlakové směsi a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přisypte papriky, cibuli a 2 minuty restujte. Vraťte maso, promíchejte, a až se vše propojí, odstavte z ohně.
7
Podávejte s rýží, posypané sekaným koriandrem a chilli.
1
Maso pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte rozmělněný česnek a nastrouhaný oloupaný zázvor. Vmíchejte 4 lžíce sójové omáčky a marinujte v chladu 1 hodinu.
2
Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3
Papriky nakrájejte na větší kousky. Rozpalte hlubokou pánev na střední plamen.
4
K masu přisypte 200 g škrobu a dobře promíchejte. Do pánve vlijte alespoň na 1 cm oleje a smažte maso 5 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou na připravený ubrousek a olej slijte.
5
Pánev vytřete ubrouskem a vlijte 2 lžíce nového oleje. Přidejte protlak a 2 minuty restujte. Přilijte ocet, 100 ml vody, vmíchejte cukr, zbytek sójové omáčky a na středním ohni vařte 5 minut.
6
V misce rozšlehejte zbylý škrob s vodou, přilijte k protlakové směsi a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přisypte papriky, cibuli a 2 minuty restujte. Vraťte maso, promíchejte, a až se vše propojí, odstavte z ohně.
7
Podávejte s rýží, posypané sekaným koriandrem a chilli.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 07.02.2024 do 13.02.2024

Platný ještě 8 dní

Od 14.02.2024 do 20.02.2024

Platný ještě dnes

Od 17.01.2024 do 13.02.2024

Platný ještě dnes

Od 07.02.2024 do 13.02.2024

Platný ještě 8 dní

Od 14.02.2024 do 20.02.2024

Platný ještě dnes

Od 17.01.2024 do 13.02.2024

Platný ještě dnes

Od 31.01.2024 do 13.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.