
Stir-fry z vepřové plece

Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Česnek 4 strouž.
- Vepřová plec 500 g
- Zázvor 6 cm
- Sojová omáčka 6 plž
- Rýže basmati 320 g
- Cibule 2 ks
- Paprika zelená 1 ks
- Paprika červená 1 ks
- Paprika žlutá 1 ks
- Škrob bramborový 240 g
- Olej slunečnicový 200 ml
- Rajský protlak 140 g
- Vinný bílý ocet 200 ml
- Voda 140 ml
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
- Cukr třtinový 200 g
- Chilli vločky 2 člž
- Česnek 4 strouž.
- Vepřová plec 500 g
- Zázvor 6 cm
- Sojová omáčka 6 plž
- Rýže basmati 320 g
- Cibule 2 ks
- Paprika zelená 1 ks
- Paprika červená 1 ks
- Paprika žlutá 1 ks
- Škrob bramborový 240 g
- Olej slunečnicový 200 ml
- Rajský protlak 140 g
- Vinný bílý ocet 200 ml
- Voda 140 ml
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
Příprava
- 1Maso pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte rozmělněný česnek a nastrouhaný oloupaný zázvor. Vmíchejte 4 lžíce sójové omáčky a marinujte v chladu 1 hodinu.
- 2Rýži uvařte dle návodu na obalu.
- 3Papriky nakrájejte na větší kousky. Rozpalte hlubokou pánev na střední plamen.
- 4K masu přisypte 200 g škrobu a dobře promíchejte. Do pánve vlijte alespoň na 1 cm oleje a smažte maso 5 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou na připravený ubrousek a olej slijte.
- 5Pánev vytřete ubrouskem a vlijte 2 lžíce nového oleje. Přidejte protlak a 2 minuty restujte. Přilijte ocet, 100 ml vody, vmíchejte cukr, zbytek sójové omáčky a na středním ohni vařte 5 minut.
- 6V misce rozšlehejte zbylý škrob s vodou, přilijte k protlakové směsi a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přisypte papriky, cibuli a 2 minuty restujte. Vraťte maso, promíchejte, a až se vše propojí, odstavte z ohně.
- 7Podávejte s rýží, posypané sekaným koriandrem a chilli.
- 1Maso pokrájejte na kostky a vložte do mísy. Přidejte rozmělněný česnek a nastrouhaný oloupaný zázvor. Vmíchejte 4 lžíce sójové omáčky a marinujte v chladu 1 hodinu.
- 2Rýži uvařte dle návodu na obalu.
- 3Papriky nakrájejte na větší kousky. Rozpalte hlubokou pánev na střední plamen.
- 4K masu přisypte 200 g škrobu a dobře promíchejte. Do pánve vlijte alespoň na 1 cm oleje a smažte maso 5 minut. Vyjměte děrovanou naběračkou na připravený ubrousek a olej slijte.
- 5Pánev vytřete ubrouskem a vlijte 2 lžíce nového oleje. Přidejte protlak a 2 minuty restujte. Přilijte ocet, 100 ml vody, vmíchejte cukr, zbytek sójové omáčky a na středním ohni vařte 5 minut.
- 6V misce rozšlehejte zbylý škrob s vodou, přilijte k protlakové směsi a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přisypte papriky, cibuli a 2 minuty restujte. Vraťte maso, promíchejte, a až se vše propojí, odstavte z ohně.
- 7Podávejte s rýží, posypané sekaným koriandrem a chilli.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.