Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBezlepková party pizza
Albert logoAlbert logo
  • Bezlepková party pizza

Bezlepková party pizza

Bezlepková party pizza
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Bezlepkové
Párty
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Bezlepková směs na pečení 500 g
  • Voda 350 ml
  • Droždí bezlepkové 8 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Olej olivový 30 ml
  • Rajčatová passata BIO 200 ml
  • Mozzarella BIO 240 g
  • Rajčata cherry 6 ks
  • Šunka bezlepková 6 plát.
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Bezlepková směs na pečení 500 g
  • Voda 350 ml
  • Droždí bezlepkové 8 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Olej olivový 30 ml
  • Rajčatová passata BIO 200 ml
  • Mozzarella BIO 240 g
  • Rajčata cherry 6 ks
  • Šunka bezlepková 6 plát.
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Bazalka čerstvá 2 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř

Příprava

1
Promíchejte 500 g bezlepkové směsi na pečení se lžící cukru a 8 g sušeného droždí. Přidejte 300 ml vody, 30 ml olivového oleje, 2 lžičky soli a hněťte v robotu asi 10 minut. Hotové těsto dejte do mísy vymazané olivovým olejem, přikryjte fólií a dejte kynout do lednice, nejméně přes noc. Těsto můžete nechat v lednici klidně až 5 dní, chuť těsta bude výraznější
2
Vykynuté těsto vyndejte z lednice a přendejte na připravený vál pomoučněný bezlepkovou směsí. Dlaně si potřete trochou olivového oleje a vytvarujte z těsta pizzu, kterou nechte znova vykynout při pokojové teplotě 1–2 hodiny.
3
Vykynuté těsto ještě dlaněmi roztáhněte a přendejte na připravený plech opatřený pečicím papírem. Na rajčatovou omáčku smíchejte 200 ml rajčatové passaty s hrstí nasekané čerstvé bazalky, lžičkou sušené bazalky, oloupaným a prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem. Těsto potřete rajčatovou omáčkou a obložte na půlky rozkrojenými 6 omytými rajčátky, plátky z 240 g mozzarelly a 6 plátky šunky.
4
Pizzu vložte do trouby a pečte na 200 °C po dobu 15–20 minut dozlatova. Po upečení ji zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky omyté čerstvé bazalky. I pizza bez lepku a laktózy je špica.
1
Promíchejte 500 g bezlepkové směsi na pečení se lžící cukru a 8 g sušeného droždí. Přidejte 300 ml vody, 30 ml olivového oleje, 2 lžičky soli a hněťte v robotu asi 10 minut. Hotové těsto dejte do mísy vymazané olivovým olejem, přikryjte fólií a dejte kynout do lednice, nejméně přes noc. Těsto můžete nechat v lednici klidně až 5 dní, chuť těsta bude výraznější
2
Vykynuté těsto vyndejte z lednice a přendejte na připravený vál pomoučněný bezlepkovou směsí. Dlaně si potřete trochou olivového oleje a vytvarujte z těsta pizzu, kterou nechte znova vykynout při pokojové teplotě 1–2 hodiny.
3
Vykynuté těsto ještě dlaněmi roztáhněte a přendejte na připravený plech opatřený pečicím papírem. Na rajčatovou omáčku smíchejte 200 ml rajčatové passaty s hrstí nasekané čerstvé bazalky, lžičkou sušené bazalky, oloupaným a prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem. Těsto potřete rajčatovou omáčkou a obložte na půlky rozkrojenými 6 omytými rajčátky, plátky z 240 g mozzarelly a 6 plátky šunky.
4
Pizzu vložte do trouby a pečte na 200 °C po dobu 15–20 minut dozlatova. Po upečení ji zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky omyté čerstvé bazalky. I pizza bez lepku a laktózy je špica.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.