1
Promíchejte 500 g bezlepkové směsi na pečení se lžící cukru a 8 g sušeného droždí. Přidejte 300 ml vody, 30 ml olivového oleje, 2 lžičky soli a hněťte v robotu asi 10 minut. Hotové těsto dejte do mísy vymazané olivovým olejem, přikryjte fólií a dejte kynout do lednice, nejméně přes noc. Těsto můžete nechat v lednici klidně až 5 dní, chuť těsta bude výraznější
2
Vykynuté těsto vyndejte z lednice a přendejte na připravený vál pomoučněný bezlepkovou směsí. Dlaně si potřete trochou olivového oleje a vytvarujte z těsta pizzu, kterou nechte znova vykynout při pokojové teplotě 1–2 hodiny.
3
Vykynuté těsto ještě dlaněmi roztáhněte a přendejte na připravený plech opatřený pečicím papírem. Na rajčatovou omáčku smíchejte 200 ml rajčatové passaty s hrstí nasekané čerstvé bazalky, lžičkou sušené bazalky, oloupaným a prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem. Těsto potřete rajčatovou omáčkou a obložte na půlky rozkrojenými 6 omytými rajčátky, plátky z 240 g mozzarelly a 6 plátky šunky.
4
Pizzu vložte do trouby a pečte na 200 °C po dobu 15–20 minut dozlatova. Po upečení ji zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky omyté čerstvé bazalky. I pizza bez lepku a laktózy je špica.
1
Promíchejte 500 g bezlepkové směsi na pečení se lžící cukru a 8 g sušeného droždí. Přidejte 300 ml vody, 30 ml olivového oleje, 2 lžičky soli a hněťte v robotu asi 10 minut. Hotové těsto dejte do mísy vymazané olivovým olejem, přikryjte fólií a dejte kynout do lednice, nejméně přes noc. Těsto můžete nechat v lednici klidně až 5 dní, chuť těsta bude výraznější
2
Vykynuté těsto vyndejte z lednice a přendejte na připravený vál pomoučněný bezlepkovou směsí. Dlaně si potřete trochou olivového oleje a vytvarujte z těsta pizzu, kterou nechte znova vykynout při pokojové teplotě 1–2 hodiny.
3
Vykynuté těsto ještě dlaněmi roztáhněte a přendejte na připravený plech opatřený pečicím papírem. Na rajčatovou omáčku smíchejte 200 ml rajčatové passaty s hrstí nasekané čerstvé bazalky, lžičkou sušené bazalky, oloupaným a prolisovaným stroužkem česneku, solí a pepřem. Těsto potřete rajčatovou omáčkou a obložte na půlky rozkrojenými 6 omytými rajčátky, plátky z 240 g mozzarelly a 6 plátky šunky.
4
Pizzu vložte do trouby a pečte na 200 °C po dobu 15–20 minut dozlatova. Po upečení ji zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky omyté čerstvé bazalky. I pizza bez lepku a laktózy je špica.