×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vláčný mrkvový dort

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Vláčný mrkvový dort

Co budete potřebovat

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání dortové formy
175 g světlého cukru muscovado
175 ml slunečnicového oleje
3 velká vejce
140 g mrkve, nastrouhané
100 g rozinek
1 velký pomeranč
175 g hladké mouky
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody
1 lžička skořice
špetka kardamomu
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
Na polevu:
175 g moučkového cukru
1 1/2 – 2 lžíce pomerančové šťávy

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Cukr přesypte do větší mísy, přidejte olej a postupně i vajíčka. Míchejte vařečkou, přidejte mrkev, rozinky a jemně nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče.
2. Mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, kardamom a špetku muškátového oříšku smíchejte v jiné míse a přidejte k mrkvové směsi. Promíchejte a směs přendejte do dortové formy a pečte čytřicet až pětačtyřicet minut. Nechte pět minut chladnout ve formě a pak vyklopte. Udělejte polevu: moučkový cukr smíchejte s pomerančovou šťávou – směs by měla být tekutá zhruba jako smetana – a přelijte jí dort. Nakrájejte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vláčný mrkvový dort

Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 4 (47)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání dortové formy
175 g světlého cukru muscovado
175 ml slunečnicového oleje
3 velká vejce
140 g mrkve, nastrouhané
100 g rozinek
1 velký pomeranč
175 g hladké mouky
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody
1 lžička skořice
špetka kardamomu
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
Na polevu:
175 g moučkového cukru
1 1/2 – 2 lžíce pomerančové šťávy

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Cukr přesypte do větší mísy, přidejte olej a postupně i vajíčka. Míchejte vařečkou, přidejte mrkev, rozinky a jemně nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče.
2. Mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, kardamom a špetku muškátového oříšku smíchejte v jiné míse a přidejte k mrkvové směsi. Promíchejte a směs přendejte do dortové formy a pečte čytřicet až pětačtyřicet minut. Nechte pět minut chladnout ve formě a pak vyklopte. Udělejte polevu: moučkový cukr smíchejte s pomerančovou šťávou – směs by měla být tekutá zhruba jako smetana – a přelijte jí dort. Nakrájejte a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty