×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vláčný mrkvový dort

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Vláčný mrkvový dort

Co budete potřebovat

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání dortové formy
175 g světlého cukru muscovado
175 ml slunečnicového oleje
3 velká vejce
140 g mrkve, nastrouhané
100 g rozinek
1 velký pomeranč
175 g hladké mouky
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody
1 lžička skořice
špetka kardamomu
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
Na polevu:
175 g moučkového cukru
1 1/2 – 2 lžíce pomerančové šťávy

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Cukr přesypte do větší mísy, přidejte olej a postupně i vajíčka. Míchejte vařečkou, přidejte mrkev, rozinky a jemně nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče.
2. Mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, kardamom a špetku muškátového oříšku smíchejte v jiné míse a přidejte k mrkvové směsi. Promíchejte a směs přendejte do dortové formy a pečte čytřicet až pětačtyřicet minut. Nechte pět minut chladnout ve formě a pak vyklopte. Udělejte polevu: moučkový cukr smíchejte s pomerančovou šťávou – směs by měla být tekutá zhruba jako smetana – a přelijte jí dort. Nakrájejte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vláčný mrkvový dort

Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 1/2011
Průměrné hodnocení 4 (40)

Co budete potřebovat

máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání dortové formy
175 g světlého cukru muscovado
175 ml slunečnicového oleje
3 velká vejce
140 g mrkve, nastrouhané
100 g rozinek
1 velký pomeranč
175 g hladké mouky
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody
1 lžička skořice
špetka kardamomu
1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
Na polevu:
175 g moučkového cukru
1 1/2 – 2 lžíce pomerančové šťávy

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Cukr přesypte do větší mísy, přidejte olej a postupně i vajíčka. Míchejte vařečkou, přidejte mrkev, rozinky a jemně nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče.
2. Mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, kardamom a špetku muškátového oříšku smíchejte v jiné míse a přidejte k mrkvové směsi. Promíchejte a směs přendejte do dortové formy a pečte čytřicet až pětačtyřicet minut. Nechte pět minut chladnout ve formě a pak vyklopte. Udělejte polevu: moučkový cukr smíchejte s pomerančovou šťávou – směs by měla být tekutá zhruba jako smetana – a přelijte jí dort. Nakrájejte a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty