Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pečené papriky s bílou klobáskou

Pečené papriky s bílou klobáskou

Ingredience

4 červené papriky
2 lžíce olivového oleje
sůl
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 balení klobásy s hovězím a vepřovým masem Albert (270 g)
2 snítky rozmarýnu
150 ml balsamikového octa
80 g mozzarelly
50 g parmazánu
1 lžička třtinového cukru

Postup přípravy

1. Papriky rozpulte, vyjměte jádřnice. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte lžící oleje, osolte a 20 minut pečte v troubě na 210 °C.
2. Mezitím opečte na lžíci oleje nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Přidejte klobásky vymačkané ze střívka, lístky z 1 snítky rozmarýnu a na mírném ohni opékejte 10 minut.
3. Přimíchejte 2 lžičky balsamikového octa a při vyšší teplotě 2 minuty duste.
4. Papriky naplňte směsí, posypte natrhanou mozzarellou a nastrouhaným parmazánem. Posypte zbývajícím rozmarýnem a pečte 10 minut na 180 °C.
5. Na balsamikovou redukci povařte 15 minut zbývající ocet s cukrem. Redukcí zakapejte papriky a podávejte. 

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty