×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené kuře s nádivkou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Tip do kuchyně

 

Zbylou nádivku, co se vám nevešla do kuřete, upečte vedle v pekáčku. Pečené kuře podávejte s polníčkem a vařenými bramborami.

Co budete potřebovat

1 celé kuře
sůl
pepř
3 lžíce másla
Na nádivku:
8 rohlíků
200 ml plnotučného mléka
4 vejce
100 g másla
půl hrnku vlašských ořechů
2 stroužky česneku
2 hrsti čerstvé petrželky
polníček
pečené brambory

Jak na to?

Kuře s nádivkou by měl zvládnout každý, kdo se považuje za domácího kuchtíka. Je to jednoduché, takže s chutí do toho!

1) Troubu předehřejte na 220 °C.

2) Na nádivku pokrájejte rohlíky na asi centimetrové kostky.

3) Mléko našlehejte se žloutky a máslem a směsí zalijte rohlíky.

4) Nechte chvíli stát, teprve pak vmíchejte nasekané ořechy, česnek, petrželku a tymián. Podle chuti osolte a opepřete.

5) Nakonec vmíchejte sníh z ušlehaných bílků.

6) Nádivkou naplňte dobře omyté a osušené kuře – část dejte do břišní dutiny a krku a nakonec odtrhněte kůži od masa na prsou a nádivku dejte i sem.

7) Dutinu břišní sepněte párátkem a nohy svažte provázkem k sobě.

8) Kuře důkladně osolte a opepřete a pomažte rozpuštěným máslem.

9) Vložte ho do pekáčku, podlijte vodou a dejte do trouby.

10) Po prvních 10 až 15 minutách teplotu snižte na 180 °C. Pečte 1 hodinu, přelévejte výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kuře s nádivkou

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (5)

Tip do kuchyně

 

Zbylou nádivku, co se vám nevešla do kuřete, upečte vedle v pekáčku. Pečené kuře podávejte s polníčkem a vařenými bramborami.

Co budete potřebovat

1 celé kuře
sůl
pepř
3 lžíce másla
Na nádivku:
8 rohlíků
200 ml plnotučného mléka
4 vejce
100 g másla
půl hrnku vlašských ořechů
2 stroužky česneku
2 hrsti čerstvé petrželky
polníček
pečené brambory

Jak na to?

Kuře s nádivkou by měl zvládnout každý, kdo se považuje za domácího kuchtíka. Je to jednoduché, takže s chutí do toho!

1) Troubu předehřejte na 220 °C.

2) Na nádivku pokrájejte rohlíky na asi centimetrové kostky.

3) Mléko našlehejte se žloutky a máslem a směsí zalijte rohlíky.

4) Nechte chvíli stát, teprve pak vmíchejte nasekané ořechy, česnek, petrželku a tymián. Podle chuti osolte a opepřete.

5) Nakonec vmíchejte sníh z ušlehaných bílků.

6) Nádivkou naplňte dobře omyté a osušené kuře – část dejte do břišní dutiny a krku a nakonec odtrhněte kůži od masa na prsou a nádivku dejte i sem.

7) Dutinu břišní sepněte párátkem a nohy svažte provázkem k sobě.

8) Kuře důkladně osolte a opepřete a pomažte rozpuštěným máslem.

9) Vložte ho do pekáčku, podlijte vodou a dejte do trouby.

10) Po prvních 10 až 15 minutách teplotu snižte na 180 °C. Pečte 1 hodinu, přelévejte výpekem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty