
Babiččina ostružinová povidla
Postup přípravy
1. Kilo ostružin dobře propláchněte. Dejte do hrnce, podlijte 100 ml vody, 2 lžícemi rumu a přiveďte k varu.
2. Vařte, dokud ostružiny nezměknou. Pak směs propasírujte přes síto do druhého hrnce.
3. Přidejte 600 g cukru, lžičku mleté skořice a 2 nadrcené hřebíčky. Pomalu vařte, až se odpaří voda a povidla zhoustnou na marmeládovou konzistenci.
4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zavřete je a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou. Chutnají jako od babičky.
Pomohl vám recept?
12hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod