Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg ostružin
100 ml vody
2 lžíce rumu
600 g cukru krupice
1 lžička mleté skořice
2 hřebíčky

Postup přípravy

1. Kilo ostružin dobře propláchněte. Dejte do hrnce, podlijte 100 ml vody, 2 lžícemi rumu a přiveďte k varu.
2. Vařte, dokud ostružiny nezměknou. Pak směs propasírujte přes síto do druhého hrnce.
3. Přidejte 600 g cukru, lžičku mleté skořice a 2 nadrcené hřebíčky. Pomalu vařte, až se odpaří voda a povidla zhoustnou na marmeládovou konzistenci.
4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zavřete je a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou. Chutnají jako od babičky.

Pomohl vám recept?
12hodnocení5

Další videorecepty