Rádi experimentujete a vymýšlíte nové recepty? Někdy stačí zachovat si chladnou hlavu, podívat se, co zbylo v lednici a vsadit na osvědčené kombinace surovin. Následující seznam obsahuje ingredience, které v kombinaci s chřestem vytvoří přímo nebe pro vaše ústa.
Ančovičky | Omáčka Veloute |
Cibule | Opražená strouhanka |
Citron | Pacentta |
Česnek | Parmezán |
Droby | Pažitka |
Holandská omáčka | Pepř |
Hořčice | Petržel |
Houby | Pomeranč |
Kerblík | Rozmarýn |
Krabí maso | Smetana |
Křen | Smrži |
Majonéza | Sojová omáčka |
Maltézská omáčka | Sýrová omáčka |
Máslo | Šalotka |
Mladé brambory | Vejce |
Muškátový ořech | Zálivka vinaigrette |
Olivový olej | Zázvor |
Omáčka Mousseline | ...a jaké další znáte? |
Nezapomeňte, že méně je někdy více. Snažte se při kombinování zachovat jednoduchost a čerstvost surovin. Teď už je řada na vás a na vašich originálních receptech. Znáte další chřestové kombinace? Napište nám na našem facebooku.
Pokud nemáte náladu vymýšlet nové recepty, doporučujeme prolistovat naší online kuchařku pod článkem.
Což takhle dát si chřest?
Chřest si stále častěji nachází místo v nejrůznějších receptech, ať už jako předkrm, polévka nebo hlavní jídlo. Paleta úpravy chřestu je velmi rozmanitá. Připravili jsme pro vás malého průvodce světem chřestu, čtěte článek Což takhle dát si chřest.
Naším tipem pro nákup chřestu jsou samozřejmě supermarkety a hypermarkety Albert, kde pro vás máme chřest vysoké kvality. Odebíráme přímo u pěstitelů, naším dodavatelem je slovenská společnost Asparagus.
S redakcí jsme navštívili našeho dodavatele, přečtěte si reportáž o tom, jak se sklízel Křehký chřest ve Velkých Levárech.