
Kachní prsa s batátovým pyré

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Vlašské ořechy 80 g
- Houby sušené 50 g
- Parmazán 60 g
- Petrželka čerstvá 8 snít.
- Cibule šalotka 50 g
- Olej olivový 150 ml
- Česnek 2 strouž.
- Voda 150 ml
- Batáty 500 g
- Sůl
- Pepř
- Citron 1 ks
- Brambory 1 ks
- Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml
- Kachní prsa 4 ks
- Olej slunečnicový 20 ml
- Cibule červená 1 ks
- Cukr krupicový 30 g
- Balzamikový ocet 1 plž
- Bílé víno 150 ml
- Máslo 20 g
- Vlašské ořechy 80 g
- Houby sušené 50 g
- Parmazán 60 g
- Petrželka čerstvá 8 snít.
- Cibule šalotka 50 g
- Olej olivový 150 ml
- Česnek 2 strouž.
- Voda 150 ml
- Batáty 500 g
- Sůl
- Pepř
- Citron 1 ks
- Brambory 1 ks
- Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml
- Kachní prsa 4 ks
Příprava
- 1Nejprve si připravte houbové pesto. Vlašské ořechy rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Nechte vychladnout.
- 2Sušené houby namelte v mixéru a odložte stranou.
- 3V mixéru rozmixujte parmazán, petržel a opražené ořechy. Přendejte do misky a odložte stranou.
- 4V pánvi zahřejte 30 ml oleje a orestujte na něm oloupanou, najemno nakrájenou šalotku a oloupaný, najemno nasekaný česnek. Přidejte polovinu namletého houbového prachu a vodu, krátce povařte, nechte úplně vychladnout a rozmixujte dohladka.
- 5Přidejte ½ lžičky soli, zbytek oleje, směs ořechů a parmazánu, pepř a pár kapek citronové šťávy a promíchejte.
- 6Batáty a bramboru oloupejte a nakrájejte na kousky. Uvařte v hrnci doměkka v osolené vodě a sceďte. Dohladka rozmixujte, přilijte smetanu, přidejte máslo a mixujte dohladka.
- 7Kachní prsa osolte, opepřete a nařežte kůži. Orestujte zprudka z obou stran na pánvi, začněte se stranou s kůží. Poté nechte dopéct 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 8Do výpeku v pánvi přilijte olej a orestujte na něm oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte cukr, balzamikový ocet a 10 minut společně oglazujte. Poté zalijte vínem a nechte 20 minut na mírném ohni zredukovat. Přidejte špetku soli a dohladka rozmixujte.
- 9Kachní prsa podávejte na vinné omáčce s batátovým pyré a houbovým pestem, posypané zbytkem houbového prachu.
- 1Nejprve si připravte houbové pesto. Vlašské ořechy rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Nechte vychladnout.
- 2Sušené houby namelte v mixéru a odložte stranou.
- 3V mixéru rozmixujte parmazán, petržel a opražené ořechy. Přendejte do misky a odložte stranou.
- 4V pánvi zahřejte 30 ml oleje a orestujte na něm oloupanou, najemno nakrájenou šalotku a oloupaný, najemno nasekaný česnek. Přidejte polovinu namletého houbového prachu a vodu, krátce povařte, nechte úplně vychladnout a rozmixujte dohladka.
- 5Přidejte ½ lžičky soli, zbytek oleje, směs ořechů a parmazánu, pepř a pár kapek citronové šťávy a promíchejte.
- 6Batáty a bramboru oloupejte a nakrájejte na kousky. Uvařte v hrnci doměkka v osolené vodě a sceďte. Dohladka rozmixujte, přilijte smetanu, přidejte máslo a mixujte dohladka.
- 7Kachní prsa osolte, opepřete a nařežte kůži. Orestujte zprudka z obou stran na pánvi, začněte se stranou s kůží. Poté nechte dopéct 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- 8Do výpeku v pánvi přilijte olej a orestujte na něm oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte cukr, balzamikový ocet a 10 minut společně oglazujte. Poté zalijte vínem a nechte 20 minut na mírném ohni zredukovat. Přidejte špetku soli a dohladka rozmixujte.
- 9Kachní prsa podávejte na vinné omáčce s batátovým pyré a houbovým pestem, posypané zbytkem houbového prachu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.