Pečená krůtí stehna s obilným salátem
Čeká vás sváteční oběd, chcete však i přesto setrvat ve znamení zdravého životního stylu? Ideálním řešením je propojení krůtí pečínky a výtečného obilninového salátu s bylinkami a jogurtovou zálivkou.

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Bezlepkové
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Krůtí stehna 4 ks
- Bobkový list 2 ks
- Sůl
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Vývar zeleninový 1/2 l
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Česnek 6 strouž.
- Pepř celý 10 ks
- Quinoa 200 g
- Pohanka 200 g
- Lněné semínko 2 plž
- Dýňová semínka 2 plž
- Petržel hladkolistá 1/2 svaz.
- Rozinky 3 plž
- Máta 2 snít.
- Slunečnicová semínka 3 plž
- Olej olivový 175 ml
- Citronová šťáva 45 ml
- Jogurt řecký 300 ml
- Krůtí stehna 4 ks
- Bobkový list 2 ks
- Sůl
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Vývar zeleninový 1/2 l
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Česnek 6 strouž.
- Pepř celý 10 ks
- Quinoa 200 g
- Pohanka 200 g
- Lněné semínko 2 plž
- Dýňová semínka 2 plž
- Petržel hladkolistá 1/2 svaz.
- Rozinky 3 plž
- Máta 2 snít.
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Krůtí stehna dobře osolte. V hrnci, který můžete dát do trouby, rozpalte olej a zprudka na něm stehna opečte ze všech stran. Vyjměte je a ve výpeku orestujte bylinky a neoloupané stroužky česneku. Vraťte stehna do hrnce, přidejte pepř, podlijte vývarem a vložte zakryté do trouby. Pečte dvě hodiny, v polovině pečení stehna otočte. Po dvou hodinách odstraňte poklici a pečte ještě hodinu dozlatova.
- 3Před koncem pečení si připravte salát. Uvařte obilniny podle návodu, každou zvlášť.
- 4Semínka opražte nasucho na mírném plameni, dokud nezačnou lněná semínka praskat. Rozinky spařte horkou vodou a sceďte. Bylinky nakrájejte nahrubo a přidejte je do olivového oleje s citronovou šťávou. V míse promíchejte obilniny, semínka, rozinky a zálivku. V další misce smíchejte ingredience na jogurtovou omáčku. Osolte podle chuti.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Krůtí stehna dobře osolte. V hrnci, který můžete dát do trouby, rozpalte olej a zprudka na něm stehna opečte ze všech stran. Vyjměte je a ve výpeku orestujte bylinky a neoloupané stroužky česneku. Vraťte stehna do hrnce, přidejte pepř, podlijte vývarem a vložte zakryté do trouby. Pečte dvě hodiny, v polovině pečení stehna otočte. Po dvou hodinách odstraňte poklici a pečte ještě hodinu dozlatova.
- 3Před koncem pečení si připravte salát. Uvařte obilniny podle návodu, každou zvlášť.
- 4Semínka opražte nasucho na mírném plameni, dokud nezačnou lněná semínka praskat. Rozinky spařte horkou vodou a sceďte. Bylinky nakrájejte nahrubo a přidejte je do olivového oleje s citronovou šťávou. V míse promíchejte obilniny, semínka, rozinky a zálivku. V další misce smíchejte ingredience na jogurtovou omáčku. Osolte podle chuti.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







