×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Zapečené vepřové plátky

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Zapečené vepřové plátky

Co budete potřebovat

1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka
1 cibule, jemně pokrájená
2 snítky tymiánu
100 ml zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 plátky vepřové pečeně s kostí
200 ml 30% smetany
1 lžíce dijonské hořčice
200 g strouhaného eidamu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a rovnoměrně rozprostřete po dně pekáčku, navrch posaďte dobře osolené a opepřené kotlety a přelijte směsí smetany, dijonské hořčice a sýru. Dejte péct na půl až tři čtvrtě hodiny do předehřáté trouby, aby maso krásně změklo. Pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopte alobalem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené vepřové plátky

Hlavní chod Snadné Česká Zapékání Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (174)

Co budete potřebovat

1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka
1 cibule, jemně pokrájená
2 snítky tymiánu
100 ml zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 plátky vepřové pečeně s kostí
200 ml 30% smetany
1 lžíce dijonské hořčice
200 g strouhaného eidamu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a rovnoměrně rozprostřete po dně pekáčku, navrch posaďte dobře osolené a opepřené kotlety a přelijte směsí smetany, dijonské hořčice a sýru. Dejte péct na půl až tři čtvrtě hodiny do předehřáté trouby, aby maso krásně změklo. Pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopte alobalem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty