×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené vepřové plátky
60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Zapékání ,

Zapečené vepřové plátky

Co budu potřebovat

1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka
1 cibule, jemně pokrájená
2 snítky tymiánu
100 ml zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 plátky vepřové pečeně s kostí
200 ml 30% smetany
1 lžíce dijonské hořčice
200 g strouhaného eidamu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a rovnoměrně rozprostřete po dně pekáčku, navrch posaďte dobře osolené a opepřené kotlety a přelijte směsí smetany, dijonské hořčice a sýru. Dejte péct na půl až tři čtvrtě hodiny do předehřáté trouby, aby maso krásně změklo. Pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopte alobalem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut