Koprovka s bramborem a vajíčkem
Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na koprovku s bramborem a vajíčkem. Tato tradiční česká koprová omáčka je ideální volbou pro chutný a sytý oběd nebo večeři. S čerstvým koprem a kvalitními surovinami si připravíte lahodný pokrm, který potěší celou rodinu.

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory 10 ks
- Kopr 1 svaz.
- Mouka hladká 2 plž
- Vývar 500 ml
- Mléko 200 ml
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Kvasný ocet
- Cukr krupicový
- Smetana ke šlehání 40% 250 ml
- Máslo 1 plž
- Brambory 10 ks
- Kopr 1 svaz.
- Mouka hladká 2 plž
- Vývar 500 ml
- Mléko 200 ml
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Kvasný ocet
- Cukr krupicový
- Smetana ke šlehání 40% 250 ml
- Máslo 1 plž
Příprava
- 1Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody.
- 2Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte.
- 3V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit.
- 4Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.
- 5Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte.
- 6Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.
- 1Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody.
- 2Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte.
- 3V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit.
- 4Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.
- 5Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte.
- 6Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Pro ještě dokonalejší chuť koprovky si u nás v Albertu kupte vajíčka v bio kvalitě. Pokud nemáte čerstvý kopr, sáhněte po mraženém. Přebytek čerstvého si zase zamrazte. Vyzkoušejte i variantu s houskovým knedlíkem a plátky hovězí pečeně.Tipy na klasické i modení koprovky Pokud máte rádi koprovou omáčku, určitě si zamilujete tyto recepty. Vyzkoušejte koprovku s bramborem a vajíčkem, která je rychlá a jednoduchá na přípravu. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají chutné a syté jídlo. Další skvělou volbou je koprová omáčka - česká kuchyně plná kvalitních surovin. Tento recept využívá čerstvé ingredience a tradiční postupy, které dodají omáčce autentickou chuť. Pro ty, kteří chtějí přesný návod, je tu domácí koprová omáčka krok za krokem. Tento recept vás provede celým procesem přípravy, takže si můžete být jisti, že výsledek bude perfektní. A pokud máte rádi klasiku, určitě vyzkoušejte koprovku s vejcem. Tento recept je rychlý a jednoduchý, ideální pro každodenní vaření.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.