Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKoprovka s bramborem a vajíčkem
Albert logoAlbert logo
  • Koprovka s bramborem a vajíčkem

Koprovka s bramborem a vajíčkem

Koprovka s bramborem a vajíčkem
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory 10 ks
  • Kopr 1 svaz.
  • Mouka hladká 2 plž
  • Vývar 500 ml
  • Mléko 200 ml
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Kvasný ocet
  • Cukr krupicový
  • Smetana ke šlehání 40% 250 ml
  • Máslo 1 plž
  • Brambory 10 ks
  • Kopr 1 svaz.
  • Mouka hladká 2 plž
  • Vývar 500 ml
  • Mléko 200 ml
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Kvasný ocet
  • Cukr krupicový
  • Smetana ke šlehání 40% 250 ml
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody.
2
Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte.
3
V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit.
4
Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.
5
Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte.
6
Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.
1
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody.
2
Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte.
3
V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit.
4
Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.
5
Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte.
6
Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Pro ještě dokonalejší chuť koprovky si u nás v Albertu kupte vajíčka v bio kvalitě. Pokud nemáte čerstvý kopr, sáhněte po mraženém. Přebytek čerstvého si zase zamrazte. Vyzkoušejte i variantu s houskovým knedlíkem a plátky hovězí pečeně.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.