
Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky
Guláš. Každý ho zná, každému chutná a s naším receptem ho bude jednoduché i připravit. Když se dá masu správná péče a čas, odměnou bude dokonalý pokrm. A pokud jste předešlý večer měli náročnější než obvykle, věřte, že přijde vhod.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Hovězí maso na guláš BIO 500 g
- Cibule 500 g
- Sádlo 3 plž
- Česnek 4 strouž.
- Kmín mletý 1 člž
- Paprika mletá sladká 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Chléb
- Majoránka sušená 1 plž
- Knedlík houskový
- Hovězí maso na guláš BIO 500 g
- Cibule 500 g
- Sádlo 3 plž
- Česnek 4 strouž.
- Kmín mletý 1 člž
- Paprika mletá sladká 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Chléb
- Majoránka sušená 1 plž
- Knedlík houskový
Příprava
- 1Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji – až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte, až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila.
- 2Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny.
- 3Až se voda odpaří, přilijte další. Tak maso duste až do úplného změknutí – budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, je chvíle, kdy máte přilít další vodu – ne dřív.
- 4Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi čtvrt hodiny vařte.
- 1Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji – až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte, až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila.
- 2Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny.
- 3Až se voda odpaří, přilijte další. Tak maso duste až do úplného změknutí – budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, je chvíle, kdy máte přilít další vodu – ne dřív.
- 4Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi čtvrt hodiny vařte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o hovězím mase měli vědět Hovězí maso je bohatým zdrojem železa. Obsahuje kvalitní bílkoviny, které jsou důležitou živinou.Jak udělat hovězí guláš zdravější Sádlo můžete nahradit řepkovým olejem. Omáčku můžete zahustit pohankovou moukou.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.