Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPoctivý hovězí guláš s vůní majoránky
Albert logoAlbert logo
  • Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky
Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky

Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky

Guláš. Každý ho zná, každému chutná a s naším receptem ho bude jednoduché i připravit. Když se dá masu správná péče a čas, odměnou bude dokonalý pokrm. A pokud jste předešlý večer měli náročnější než obvykle, věřte, že přijde vhod.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Hovězí maso na guláš BIO 500 g
  • Cibule 500 g
  • Sádlo 3 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Knedlík houskový
  • Hovězí maso na guláš BIO 500 g
  • Cibule 500 g
  • Sádlo 3 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Knedlík houskový

Příprava

1
Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji – až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte, až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila.
2
Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny.
3
Až se voda odpaří, přilijte další. Tak maso duste až do úplného změknutí – budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, je chvíle, kdy máte přilít další vodu – ne dřív.
4
Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi čtvrt hodiny vařte.
1
Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji – až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte, až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila.
2
Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny.
3
Až se voda odpaří, přilijte další. Tak maso duste až do úplného změknutí – budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, je chvíle, kdy máte přilít další vodu – ne dřív.
4
Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi čtvrt hodiny vařte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o hovězím mase měli vědět
    Hovězí maso je bohatým zdrojem železa. Obsahuje kvalitní bílkoviny, které jsou důležitou živinou.
  • Jak udělat hovězí guláš zdravější
    Sádlo můžete nahradit řepkovým olejem. Omáčku můžete zahustit pohankovou moukou.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.