Albert logo
  • Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky

Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky

Hovězí guláš, aždý ho zná, každému chutná a s naším receptem ho bude jednoduché i připravit. Když se dá masu správná péče a čas, odměnou bude dokonalý hovězí guláš. A pokud jste předešlý večer měli náročnější než obvykle, věřte, že poctivý hovězí guláš přijde vhod.
Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí maso na guláš BIO 500 g
  • Cibule 500 g
  • Sádlo 3 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Knedlík houskový
  • Hovězí maso na guláš BIO 500 g
  • Cibule 500 g
  • Sádlo 3 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Knedlík houskový

Příprava

  1. 1
    Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji – až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte, až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila.
  2. 2
    Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny.
  3. 3
    Až se voda odpaří, přilijte další. Tak maso duste až do úplného změknutí – budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, je chvíle, kdy máte přilít další vodu – ne dřív.
  4. 4
    Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi čtvrt hodiny vařte.
  1. 1
    Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji – až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte, až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila.
  2. 2
    Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny.
  3. 3
    Až se voda odpaří, přilijte další. Tak maso duste až do úplného změknutí – budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, je chvíle, kdy máte přilít další vodu – ne dřív.
  4. 4
    Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi čtvrt hodiny vařte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o hovězím mase měli vědět
    Hovězí maso je bohatým zdrojem železa. Obsahuje kvalitní bílkoviny, které jsou důležitou živinou.
  • Jak udělat hovězí guláš zdravější
    Sádlo můžete nahradit řepkovým olejem. Omáčku můžete zahustit pohankovou moukou.
  • Nejlepší gulášové recepty na jednom místě
    Máte chuť na něco vydatného, voňavého a poctivého? Guláš je sázka na jistotu – ať už dáváte přednost klasice, nebo hledáte něco netradičního. Vyberte si z našich tipů: Nevybrali jste si? Nevadí, máme pro vás celou sbírku gulášových receptů.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.11.2025 do 25.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 44 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 37 dní

Od 19.11.2025 do 24.12.2025

Platný ještě dnes

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.11.2025 do 25.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 15 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 44 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.