
Pečená husí prsa na tymiánu s calvadosem

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Husí prsa 3 ks
- Cibule 1 ks
- Calvados 5 plž
- Jalovec 1 plž
- Jíška
- Jablečná šťáva 250 ml
- Vývar kuřecí 1 l
- Zelí červené sterilované
- Knedlík houskový
- Sůl
- Pepř
- Mrkev 150 g
- Petržel 150 g
- Celer 150 g
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Husí prsa 3 ks
- Cibule 1 ks
- Calvados 5 plž
- Jalovec 1 plž
- Jíška
- Jablečná šťáva 250 ml
- Vývar kuřecí 1 l
- Zelí červené sterilované
- Knedlík houskový
- Sůl
- Pepř
- Mrkev 150 g
- Petržel 150 g
- Celer 150 g
Příprava
- 1Pečená husa s tymiánem a houskovým knedlíkem si přímo žádá nějakou sváteční událost. A nemusí to být zrovna svatomartinská.
- 2Troubu předehřejte na 200 °C.
- 3Husí prsa opláchněte a osušte. Z jedné strany uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu, nakonec důkladně osolte a opepřete. Kůži párkrát propíchněte, aby se mohl vypékat tuk.
- 4Prsa položte kůží nahoru do pekáče a pečte asi půl hodiny.
- 5Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům.
- 6Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru).
- 7Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat.
- 8Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla.
- 9Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.
- 1Pečená husa s tymiánem a houskovým knedlíkem si přímo žádá nějakou sváteční událost. A nemusí to být zrovna svatomartinská.
- 2Troubu předehřejte na 200 °C.
- 3Husí prsa opláchněte a osušte. Z jedné strany uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu, nakonec důkladně osolte a opepřete. Kůži párkrát propíchněte, aby se mohl vypékat tuk.
- 4Prsa položte kůží nahoru do pekáče a pečte asi půl hodiny.
- 5Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, oloupanou cibuli zrovna tak a vše dejte spolu s kuličkami jalovce do pekáče k husím prsům.
- 6Pečte zhruba hodinu, často podlévejte (spotřebovat byste měli asi 3/4 litru vývaru).
- 7Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat.
- 8Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla.
- 9Pak znovu zahřejte a do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, a případně zahustěte trochou jíšky. Vmíchejte zbylý tymián.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.