Buřtguláš
Buřtguláš je klasické české jídlo, které si zamilujete pro jeho jednoduchost a skvělou chuť. Tento recept na buřtguláš kombinuje šťavnaté špekáčky, brambory a voňavé koření, které dohromady tvoří dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento rychlý a chutný pokrm, který potěší celou rodinu a zahřeje vás v chladných dnech.

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory 1 kg
- Špekáčky 4 ks
- Cibule 1 ks
- Sádlo 2 plž
- Česnek 3 strouž.
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Kmín mletý 1 člž
- Majoránka sušená 2 plž
- Sůl
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Brambory 1 kg
- Špekáčky 4 ks
- Cibule 1 ks
- Sádlo 2 plž
- Česnek 3 strouž.
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Kmín mletý 1 člž
- Majoránka sušená 2 plž
- Sůl
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
Příprava
- 1Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, uzeninu nakrájejte na kostičky nebo na kolečka.
- 2V hrnci na sádle nechte zesklovatět cibuli. Přisypte uzeninu a trochu ji opečte, pak přidejte česnek, mletou papriku a kmín podle chuti a necelou minutu míchejte. Zalijte vodou tak, aby byla směs ponořená.
- 3Za občasného míchání vařte buřtguláš 15–20 minut, až budou brambory měkké a omáčka zhoustne. Nakonec přidejte majoránku a případně dosolte. Buřtguláš podávejte posypané čerstvou petrželkou.
- 1Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, uzeninu nakrájejte na kostičky nebo na kolečka.
- 2V hrnci na sádle nechte zesklovatět cibuli. Přisypte uzeninu a trochu ji opečte, pak přidejte česnek, mletou papriku a kmín podle chuti a necelou minutu míchejte. Zalijte vodou tak, aby byla směs ponořená.
- 3Za občasného míchání vařte buřtguláš 15–20 minut, až budou brambory měkké a omáčka zhoustne. Nakonec přidejte majoránku a případně dosolte. Buřtguláš podávejte posypané čerstvou petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Nejlepší gulášové recepty na jednom místě Máte chuť na něco vydatného, voňavého a poctivého? Guláš je sázka na jistotu – ať už dáváte přednost klasice, nebo hledáte něco netradičního. Vyberte si z našich tipů:- Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky – klasika, která nikdy nezklame. Pomalu dušené maso a výrazná omáčka.
- Chalupářský vepřový guláš – ideální na víkend nebo chalupu, voní tymiánem a domácí pohodou.
- Bramborový guláš – jednoduchý, sytý a oblíbený u dětí i dospělých.
- Guláš z hlívy ústřičné – vegetariánská varianta plná chuti, která potěší i masožravce.
- Segedínský guláš – šťavnaté vepřové maso, kysané zelí a smetana tvoří dokonalou kombinaci.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











