
Pravý hospodský hovězí tatarák
Udělejte si doma atmosféru jako v české pivnici a pozvěte přátele na skvělý tatarský biftek neboli lidově tatarák. Užijte si společný večer, bavte se a sdílejte nejen dobré jídlo, ale i výjimečné okamžiky! Připravte si tatarský biftek podle našeho receptu a vychutnejte si ho s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem. Na zdraví!

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Bez laktózy
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Cibule šalotka 1 ks
- Kyselé okurky 4 ks
- Chléb 4 ks
- Tatarský biftek 500 g
- Sůl
- Hořčice dijonská 1 plž
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Kečup 1 plž
- Worcesterová omáčka 1 plž
- Paprika mletá sladká 2 člž
- Vejce 1 ks
- Česnek 4 strouž.
- Pepř
- Cibule šalotka 1 ks
- Kyselé okurky 4 ks
- Chléb 4 ks
- Tatarský biftek 500 g
- Sůl
- Hořčice dijonská 1 plž
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Kečup 1 plž
- Worcesterová omáčka 1 plž
- Paprika mletá sladká 2 člž
- Vejce 1 ks
- Česnek 4 strouž.
- Pepř
Příprava
- 1Oloupejte a nakrájejte nadrobno šalotku a dejte ji stranou. Na stejně drobné kostičky nakrájejte 4 nakládané okurky a také je dejte do mističky stranou. Hrst hladkolisté petrželky nasekejte nožem a vytvořte tak třetí hromádku k šalotce a nakládaným okurkám. Rozehřejte pánev a opečte na ní nasucho 4 krajíce chleba. Můžete je překrojit napůl, aby byly porce pohodlnější k jídlu.
- 2Připravte si malé mističky a do jedné dejte lžíci kečupu, do druhé lžíci worcesterské omáčky, další mističku naplňte 2 lžičkami mleté papriky. Na stůl připravte i sůl a pepř.
- 3Na větší prkýnko vytvarujte 500 g tatarského bifteku do úhledného kopečku a uprostřed vytvořte lžící důlek. Nasekané okurky, cibuli a petrželku dejte na prkýnko vedle masa. Oloupejte 4 stroužky česneku a položte je na prkýnko spolu s opečeným chlebem k ostatním surovinám.
- 4Na závěr vyklepněte do důlku v mase čerstvý žloutek. Nyní je čas pozvat všechny ke stolu a pohoštění jako v pivnici může začít. Je skvělé, že si může každý na talíři namíchat vlastní verzi tataráku, aby mu chutnala. Nejlépe chutná s vychlazeným pivem. Na zdraví!
- 1Oloupejte a nakrájejte nadrobno šalotku a dejte ji stranou. Na stejně drobné kostičky nakrájejte 4 nakládané okurky a také je dejte do mističky stranou. Hrst hladkolisté petrželky nasekejte nožem a vytvořte tak třetí hromádku k šalotce a nakládaným okurkám. Rozehřejte pánev a opečte na ní nasucho 4 krajíce chleba. Můžete je překrojit napůl, aby byly porce pohodlnější k jídlu.
- 2Připravte si malé mističky a do jedné dejte lžíci kečupu, do druhé lžíci worcesterské omáčky, další mističku naplňte 2 lžičkami mleté papriky. Na stůl připravte i sůl a pepř.
- 3Na větší prkýnko vytvarujte 500 g tatarského bifteku do úhledného kopečku a uprostřed vytvořte lžící důlek. Nasekané okurky, cibuli a petrželku dejte na prkýnko vedle masa. Oloupejte 4 stroužky česneku a položte je na prkýnko spolu s opečeným chlebem k ostatním surovinám.
- 4Na závěr vyklepněte do důlku v mase čerstvý žloutek. Nyní je čas pozvat všechny ke stolu a pohoštění jako v pivnici může začít. Je skvělé, že si může každý na talíři namíchat vlastní verzi tataráku, aby mu chutnala. Nejlépe chutná s vychlazeným pivem. Na zdraví!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o pravém hospodském tataráku měli vědět Základem tatarského bifteku je kvalitní syrové hovězí maso. Hovězí maso je důležitou součástí našeho jídelníčku. Obsahuje železo, které je z živočišných zdrojů dobře vstřebatelné. Železo přispívá ke snížení míry vyčerpání a únavy. Je důležité pro tvorbu červených krvinek a hemoglobinu.Jak udělat pravý hospodský tatarák zdravější Tatarský biftek podávejte s kvalitním pečivem. Nezapomeňte pokrm doplnit salátem z čerstvé zeleniny.Více inspirace Pokud hledáte inspiraci na rychlé teplé i studené večeře, podívejte se na naši stránku se slanými i sladkými recepty na rychlé večeře . Najdete zde skvělé recepty, které vám pomohou připravit chutné jídlo během chvilky!


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.