
Bramborový guláš

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej slunečnicový 2 plž
- Cibule 1 ks
- Paprika mletá sladká 2 plž
- Kmín celý 1/2 člž
- Paprika mletá pálivá 1 člž
- Česnek 2 strouž.
- Brambory 500 g
- Sůl
- Mouka hladká 1 plž
- Párek 200 g
- Olej slunečnicový 2 plž
- Cibule 1 ks
- Paprika mletá sladká 2 plž
- Kmín celý 1/2 člž
- Paprika mletá pálivá 1 člž
- Česnek 2 strouž.
- Brambory 500 g
- Sůl
- Mouka hladká 1 plž
- Párek 200 g
Příprava
- 1Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přisypte obě mleté papriky, kmín, nadrobno nasekaný česnek a krátce osmahněte. Pak zalijte litrem až litrem a půl vody a přidejte oloupané brambory nakrájené na kostičky, osolte a vařte, aby byly skoro měkké.
- 2Přidejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a vařte dvacet minut. Pak přidejte pokrájené párky nebo klobásy, dochuťte pepřem a špetkou majoránky a guláš ještě chvíli povařte.
- 1Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přisypte obě mleté papriky, kmín, nadrobno nasekaný česnek a krátce osmahněte. Pak zalijte litrem až litrem a půl vody a přidejte oloupané brambory nakrájené na kostičky, osolte a vařte, aby byly skoro měkké.
- 2Přidejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a vařte dvacet minut. Pak přidejte pokrájené párky nebo klobásy, dochuťte pepřem a špetkou majoránky a guláš ještě chvíli povařte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Více inspirace Vyzkoušejte i náš nejoblíbenější recept na buřtguláš.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.