Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySegedínský guláš
Albert logoAlbert logo
  • Segedínský guláš

Segedínský guláš

Segedínský guláš
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová plec 1 kg
  • Vývar 200 ml
  • Zelí kysané 400 g
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rajský protlak 1 plž
  • Mouka hladká 3 plž
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Cukr krupicový
  • Bobkový list 1 ks
  • Paprika mletá sladká 3 plž
  • Kmín celý 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Vepřová plec 1 kg
  • Vývar 200 ml
  • Zelí kysané 400 g
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rajský protlak 1 plž
  • Mouka hladká 3 plž
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Cukr krupicový
  • Bobkový list 1 ks
  • Paprika mletá sladká 3 plž
  • Kmín celý 1 člž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Maso nakrájejte na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypte mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalte – přebytečnou mouku oklepte.
2
V kastrolu rozpalte olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahněte a vyndejte děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu slijte.
3
Poté vsypte do kastrolu nakrájenou cibulku a za stálého míchání ji nechte dozlatova osmahnout. Pak ji posypte paprikou a kmínem, krátce promíchejte a stáhněte z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátťte maso, vmíchejte rajčatové pyré, lehce podlijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Kastrol vraťte na střední plamen, přiveťe k varu, přiklopte a duste 15 minut.
4
Přidejte scezené a pokrájené zelí, promíchejte, přikryjte a duste ještě asi 15–20 minut, až je maso úplně křehké.
5
Nakonec přidejte smetanu a nechte malou chvíli povařit. Guláš dochuťte dle potřeby solí a pepřem.
1
Maso nakrájejte na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypte mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalte – přebytečnou mouku oklepte.
2
V kastrolu rozpalte olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahněte a vyndejte děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu slijte.
3
Poté vsypte do kastrolu nakrájenou cibulku a za stálého míchání ji nechte dozlatova osmahnout. Pak ji posypte paprikou a kmínem, krátce promíchejte a stáhněte z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátťte maso, vmíchejte rajčatové pyré, lehce podlijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Kastrol vraťte na střední plamen, přiveťe k varu, přiklopte a duste 15 minut.
4
Přidejte scezené a pokrájené zelí, promíchejte, přikryjte a duste ještě asi 15–20 minut, až je maso úplně křehké.
5
Nakonec přidejte smetanu a nechte malou chvíli povařit. Guláš dochuťte dle potřeby solí a pepřem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 04.09.2024 do 10.09.2024

Platný ještě 22 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě dnes

Od 04.09.2024 do 10.09.2024

Platný ještě dnes

Od 14.08.2024 do 10.09.2024

Platný ještě 22 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.