1
Maso nakrájejte na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypte mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalte – přebytečnou mouku oklepte.
2
V kastrolu rozpalte olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahněte a vyndejte děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu slijte.
3
Poté vsypte do kastrolu nakrájenou cibulku a za stálého míchání ji nechte dozlatova osmahnout. Pak ji posypte paprikou a kmínem, krátce promíchejte a stáhněte z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátťte maso, vmíchejte rajčatové pyré, lehce podlijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Kastrol vraťte na střední plamen, přiveťe k varu, přiklopte a duste 15 minut.
4
Přidejte scezené a pokrájené zelí, promíchejte, přikryjte a duste ještě asi 15–20 minut, až je maso úplně křehké.
5
Nakonec přidejte smetanu a nechte malou chvíli povařit. Guláš dochuťte dle potřeby solí a pepřem.
1
Maso nakrájejte na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypte mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalte – přebytečnou mouku oklepte.
2
V kastrolu rozpalte olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahněte a vyndejte děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu slijte.
3
Poté vsypte do kastrolu nakrájenou cibulku a za stálého míchání ji nechte dozlatova osmahnout. Pak ji posypte paprikou a kmínem, krátce promíchejte a stáhněte z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátťte maso, vmíchejte rajčatové pyré, lehce podlijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Kastrol vraťte na střední plamen, přiveťe k varu, přiklopte a duste 15 minut.
4
Přidejte scezené a pokrájené zelí, promíchejte, přikryjte a duste ještě asi 15–20 minut, až je maso úplně křehké.
5
Nakonec přidejte smetanu a nechte malou chvíli povařit. Guláš dochuťte dle potřeby solí a pepřem.