×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečená krkovička
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Zapékání ,

Zapečená krkovička

Co budu potřebovat

4 plátky vepřové krkovičky s kostí AQ
sůl
4–6 stroužků česneku AQ
máslo na vymazání
1 velká cibule
Na marinádu
2 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 lžíce sójové omáčky
6 lžic ostrého kečupu AQ
1 lžička medu
1 lžička sladké papriky
½ lžičky pepře
šťouchané brambory k podávání

Jak na to?

Plátky krkovičky naklepejte, na stranách nařízněte, aby se při pečení nekroutily, a z obou stran je důkladně osolte. Potřete česnekem a dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte drobně nakrájenou cibuli a vše zalijte marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody. Přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte hodinu. Podávejte se šťouchanými bramborami s petrželkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut