×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečená krkovička

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Zapečená krkovička

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové krkovičky s kostí AQ
sůl
4–6 stroužků česneku AQ
máslo na vymazání
1 velká cibule
Na marinádu
2 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 lžíce sójové omáčky
6 lžic ostrého kečupu AQ
1 lžička medu
1 lžička sladké papriky
½ lžičky pepře
šťouchané brambory k podávání

Jak na to?

Plátky krkovičky naklepejte, na stranách nařízněte, aby se při pečení nekroutily, a z obou stran je důkladně osolte. Potřete česnekem a dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte drobně nakrájenou cibuli a vše zalijte marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody. Přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte hodinu. Podávejte se šťouchanými bramborami s petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečená krkovička

Hlavní chod Velmi snadné Česká Zapékání Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (113)

Co budete potřebovat

4 plátky vepřové krkovičky s kostí AQ
sůl
4–6 stroužků česneku AQ
máslo na vymazání
1 velká cibule
Na marinádu
2 lžíce slunečnicového oleje AQ
2 lžíce sójové omáčky
6 lžic ostrého kečupu AQ
1 lžička medu
1 lžička sladké papriky
½ lžičky pepře
šťouchané brambory k podávání

Jak na to?

Plátky krkovičky naklepejte, na stranách nařízněte, aby se při pečení nekroutily, a z obou stran je důkladně osolte. Potřete česnekem a dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte drobně nakrájenou cibuli a vše zalijte marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody. Přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte hodinu. Podávejte se šťouchanými bramborami s petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty