
Zapečené vepřové plátky

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory 1 kg
- Cibule 1 ks
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Bujón zeleninový 100 ml
- Vepřová pečeně s kostí 4 ks
- Olej olivový 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Eidam strouhaný 200 g
- Hořčice dijonská 1 plž
- Brambory 1 kg
- Cibule 1 ks
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Bujón zeleninový 100 ml
- Vepřová pečeně s kostí 4 ks
- Olej olivový 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Eidam strouhaný 200 g
- Hořčice dijonská 1 plž
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte oloupané, na kolečka nakrájené brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a rovnoměrně rozprostřete po dně pekáčku, navrch posaďte dobře osolené a opepřené kotlety a přelijte směsí smetany, dijonské hořčice a sýru.
- 2Dejte péct na půl až tři čtvrtě hodiny do předehřáté trouby, aby maso krásně změklo. Pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopte alobalem.
- 1Troubu předehřejte na 230 °C. V pekáčku smíchejte oloupané, na kolečka nakrájené brambory, cibuli, tymián, zeleninový vývar a olej. Osolte, opepřete a rovnoměrně rozprostřete po dně pekáčku, navrch posaďte dobře osolené a opepřené kotlety a přelijte směsí smetany, dijonské hořčice a sýru.
- 2Dejte péct na půl až tři čtvrtě hodiny do předehřáté trouby, aby maso krásně změklo. Pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopte alobalem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.