×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tradiční španělský ptáček

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Tradiční španělský ptáček

Co budete potřebovat

4 plátky zadního hovězího masa po asi 100 g
sůl a pepř
2 lžíce hořčice (plnotučné nebo francouzské)
12 plátků anglické slaniny
2 vejce natvrdo
4 plátky šunky
2 kyselé okurky, rozkrojené na půlky
Na omáčku:
2–3 lžíce sádla nebo tuku na smažení
1 cibule, nakrájená
2 plátky slaniny
1 lžičku hořčice
1 l hovězího vývaru (může být i z kostky)
3 bobkové listy
50 g másla
30 g hladké mouky

Jak na to?

1. Plátky masa přikryji kuchyňskou fólií, aby se při naklepávání nerozpadly. Pak je osolím, opepřím a potřu hořčicí. Klasika je plnotučná, ale já mám radši francouzskou.
2. Na rozklepané maso položím tři plátky slaniny, dvě čtvrtky vejce natvrdo, půlky okurek a šunku stočenou do ruličky. Ptáčka smotám a svážu kuchyňským provázkem nebo nití.
3. V kastrolu, který můžu dát do trouby, rozehřeji sádlo a ptáčky osmahnu ze všech stran. Vyndám je, dám stranou a na tuku opeču cibuli do zlatohněda s kousky slaniny. Přidám lžičku hořčice, lehce osmahnu a zaliji částí masového vývaru. Vrátím ptáčky.
4. Do kastrolu přidám ještě bobkový list, dám do trouby předehřáté na 180 °C a dusím asi hodinu pod pokličkou doměkka. Maso vyndám a šťávu zahustím jíškou z másla a mouky. Povařím 10 minut a nakonec ji přecedím. Z ptáčků sundám nitě a vrátím je do kastrolu.

TIP - Nejběžněji se k ptáčkům dává jako příloha rýže nebo knedlíky. Já jsem si docela oblíbila šťouchané brambory s cibulí. A vždycky udělám ptáčků víc a zmrazím si je pro nečekané návštěvy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tradiční španělský ptáček

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 6/2011
Průměrné hodnocení 4 (32)

Co budete potřebovat

4 plátky zadního hovězího masa po asi 100 g
sůl a pepř
2 lžíce hořčice (plnotučné nebo francouzské)
12 plátků anglické slaniny
2 vejce natvrdo
4 plátky šunky
2 kyselé okurky, rozkrojené na půlky
Na omáčku:
2–3 lžíce sádla nebo tuku na smažení
1 cibule, nakrájená
2 plátky slaniny
1 lžičku hořčice
1 l hovězího vývaru (může být i z kostky)
3 bobkové listy
50 g másla
30 g hladké mouky

Jak na to?

1. Plátky masa přikryji kuchyňskou fólií, aby se při naklepávání nerozpadly. Pak je osolím, opepřím a potřu hořčicí. Klasika je plnotučná, ale já mám radši francouzskou.
2. Na rozklepané maso položím tři plátky slaniny, dvě čtvrtky vejce natvrdo, půlky okurek a šunku stočenou do ruličky. Ptáčka smotám a svážu kuchyňským provázkem nebo nití.
3. V kastrolu, který můžu dát do trouby, rozehřeji sádlo a ptáčky osmahnu ze všech stran. Vyndám je, dám stranou a na tuku opeču cibuli do zlatohněda s kousky slaniny. Přidám lžičku hořčice, lehce osmahnu a zaliji částí masového vývaru. Vrátím ptáčky.
4. Do kastrolu přidám ještě bobkový list, dám do trouby předehřáté na 180 °C a dusím asi hodinu pod pokličkou doměkka. Maso vyndám a šťávu zahustím jíškou z másla a mouky. Povařím 10 minut a nakonec ji přecedím. Z ptáčků sundám nitě a vrátím je do kastrolu.

TIP - Nejběžněji se k ptáčkům dává jako příloha rýže nebo knedlíky. Já jsem si docela oblíbila šťouchané brambory s cibulí. A vždycky udělám ptáčků víc a zmrazím si je pro nečekané návštěvy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty