Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRajská omáčka s hovězím masem
Albert logoAlbert logo
  • Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Hovězí přední bez kosti 1 kg
  • Cibule 3 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř celý 4 ks
  • Bobkový list 4 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Rajský protlak 2 ks
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Skořice mletá
  • Citronová šťáva
  • Knedlík houskový
  • Citronová kůra
  • Sůl
  • Máslo 1 plž
  • Hovězí přední bez kosti 1 kg
  • Cibule 3 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř celý 4 ks
  • Bobkový list 4 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Rajský protlak 2 ks
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Skořice mletá
  • Citronová šťáva
  • Knedlík houskový
  • Citronová kůra

Příprava

1
Maso svažte kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijte litrem a půl vody, přidejte oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián a vařte zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
2
Maso vyndejte, a až zchladne, nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a uchovejte, zeleninu a tymián vyhoďte.
3
Máslo a olej rozpusťte v hrnci a pak v něm dozlatova osmahnete zbylé dvě cibule, pokrájené najemno. Přidejte bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahněte. Přidejte mouku a opečte do světlé jíšky, vsypte cukr a po minutě vmíchejte rajské protlaky. Prohřejte a podle potřeby zřeďte vývarem. Vyndejte koření a dochuťte solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou. Podávejte s masem a knedlíky.
1
Maso svažte kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijte litrem a půl vody, přidejte oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián a vařte zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
2
Maso vyndejte, a až zchladne, nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a uchovejte, zeleninu a tymián vyhoďte.
3
Máslo a olej rozpusťte v hrnci a pak v něm dozlatova osmahnete zbylé dvě cibule, pokrájené najemno. Přidejte bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahněte. Přidejte mouku a opečte do světlé jíšky, vsypte cukr a po minutě vmíchejte rajské protlaky. Prohřejte a podle potřeby zřeďte vývarem. Vyndejte koření a dochuťte solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou. Podávejte s masem a knedlíky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.