Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRajská omáčka s hovězím masem
Albert logoAlbert logo
  • Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka je klasikou české kuchyně, která potěší svou jemně sladkokyselou chutí a lahodnou omáčkovou konzistencí. V kombinaci s hovězím masem a nadýchanými knedlíky vytváří dokonalé domácí jídlo, které chutná jako od babičky.
Rajská omáčka s hovězím masem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Hovězí přední bez kosti 1 kg
  • Cibule 3 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř celý 4 ks
  • Bobkový list 4 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Rajský protlak 2 ks
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Skořice mletá
  • Citronová šťáva
  • Knedlík houskový
  • Citronová kůra
  • Sůl
  • Máslo 1 plž
  • Hovězí přední bez kosti 1 kg
  • Cibule 3 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Olej olivový 1 plž
  • Pepř celý 4 ks
  • Bobkový list 4 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Rajský protlak 2 ks
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Skořice mletá
  • Citronová šťáva
  • Knedlík houskový
  • Citronová kůra

Příprava

1
Maso svažte kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijte litrem a půl vody, přidejte oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián a vařte zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
2
Maso vyndejte, a až zchladne, nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a uchovejte, zeleninu a tymián vyhoďte.
3
Máslo a olej rozpusťte v hrnci a pak v něm dozlatova osmahnete zbylé dvě cibule, pokrájené najemno. Přidejte bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahněte. Přidejte mouku a opečte do světlé jíšky, vsypte cukr a po minutě vmíchejte rajské protlaky. Prohřejte a podle potřeby zřeďte vývarem. Vyndejte koření a dochuťte solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou. Podávejte s masem a knedlíky.
1
Maso svažte kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijte litrem a půl vody, přidejte oloupanou mrkev, jednu oloupanou, přepůlenou cibuli a tymián a vařte zhruba hodinu až hodinu a půl doměkka.
2
Maso vyndejte, a až zchladne, nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a uchovejte, zeleninu a tymián vyhoďte.
3
Máslo a olej rozpusťte v hrnci a pak v něm dozlatova osmahnete zbylé dvě cibule, pokrájené najemno. Přidejte bobkové listy, pepř i nové koření a krátce osmahněte. Přidejte mouku a opečte do světlé jíšky, vsypte cukr a po minutě vmíchejte rajské protlaky. Prohřejte a podle potřeby zřeďte vývarem. Vyndejte koření a dochuťte solí, skořicí a citronovou kůrou i šťávou. Podávejte s masem a knedlíky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Více inspirace
    Vyzkoušejte novou verzi tradiční rajské omáčky s nečekaným chuťovým zážitkem – perník a skořice jí dodají jemnou sladkost a voňavé kořeněné tóny. Recept najdete zde: Poctivá rajská omáčka s hovězím masem.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě dnes

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 8 dní

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.