
Houbové karbanátky
Ingredience
2 | lžíce másla |
1 | cibule, nakrájená nadrobno |
50 g | slaniny, nakrájené na kostičky |
400 g | čerstvých hub, očištěných a nakrájených na malé kousky |
½ | lžičky mletého kmínu |
sůl | |
čerstvě namletý pepř | |
1 | houska, nakrájená na malé kousky |
1 | vejce |
hladká mouka na obalení | |
1 | vejce, prošlehané, na obalení |
strouhanka na obalení | |
rostlinný olej na smažení |
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejte máslo a krátce na něm osmahněte cibuli a slaninu. Přidejte houby, kmín, osolte a opepřete, promíchejte a na mírném plameni duste doměkka. Pak houbovou směs přendejte do mísy, přidejte housku a vejce a promíchejte.
Ze směsi vytvořte karbanátky a postupně je obalte v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). V pánvi rozehřejte olej a karbanátky na něm postupně usmažte dozlatova. Hotové je položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Karbanátky jsou výborné s bramborovou kaší nebo i samotné.
Pomohl vám recept?
41hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod