Houbové karbanátky
Ingredience
2 | lžíce másla |
1 | cibule, nakrájená nadrobno |
50 g | slaniny, nakrájené na kostičky |
400 g | čerstvých hub, očištěných a nakrájených na malé kousky |
½ | lžičky mletého kmínu |
sůl | |
čerstvě namletý pepř | |
1 | houska, nakrájená na malé kousky |
1 | vejce |
hladká mouka na obalení | |
1 | vejce, prošlehané, na obalení |
strouhanka na obalení | |
rostlinný olej na smažení |
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejte máslo a krátce na něm osmahněte cibuli a slaninu. Přidejte houby, kmín, osolte a opepřete, promíchejte a na mírném plameni duste doměkka. Pak houbovou směs přendejte do mísy, přidejte housku a vejce a promíchejte.
Ze směsi vytvořte karbanátky a postupně je obalte v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). V pánvi rozehřejte olej a karbanátky na něm postupně usmažte dozlatova. Hotové je položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Karbanátky jsou výborné s bramborovou kaší nebo i samotné.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY