Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Houbové karbanátky

Další recepty a články

Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Hrachovo-hrášková polévka s...
Hrachovo-hrášková...
Hrachovo-hrášková polévka s...
Hrachovo-hrášková polévka s...
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...

Houbové karbanátky

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
50 g slaniny, nakrájené na kostičky
400 g čerstvých hub, očištěných a nakrájených na malé kousky
½ lžičky mletého kmínu
sůl
čerstvě namletý pepř
1 houska, nakrájená na malé kousky
1 vejce
hladká mouka na obalení
1 vejce, prošlehané, na obalení
strouhanka na obalení
rostlinný olej na smažení

Jak na to?

Na pánvi rozehřejte máslo a krátce na něm osmahněte cibuli a slaninu. Přidejte houby, kmín, osolte a opepřete, promíchejte a na mírném plameni duste doměkka. Pak houbovou směs přendejte do mísy, přidejte housku a vejce a promíchejte.
Ze směsi vytvořte karbanátky a postupně je obalte v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). V pánvi rozehřejte olej a karbanátky na něm postupně usmažte dozlatova. Hotové je položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Karbanátky jsou výborné s bramborovou kaší nebo i samotné.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbové karbanátky

Hlavní chod Snadné Česká Česká kuchyně Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
50 g slaniny, nakrájené na kostičky
400 g čerstvých hub, očištěných a nakrájených na malé kousky
½ lžičky mletého kmínu
sůl
čerstvě namletý pepř
1 houska, nakrájená na malé kousky
1 vejce
hladká mouka na obalení
1 vejce, prošlehané, na obalení
strouhanka na obalení
rostlinný olej na smažení

Jak na to?

Na pánvi rozehřejte máslo a krátce na něm osmahněte cibuli a slaninu. Přidejte houby, kmín, osolte a opepřete, promíchejte a na mírném plameni duste doměkka. Pak houbovou směs přendejte do mísy, přidejte housku a vejce a promíchejte.
Ze směsi vytvořte karbanátky a postupně je obalte v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). V pánvi rozehřejte olej a karbanátky na něm postupně usmažte dozlatova. Hotové je položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Karbanátky jsou výborné s bramborovou kaší nebo i samotné.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Krémová kulajda
Hrachovo-hrášková polévka s...
Hrachovo-hrášková polévka s...
Hrachovo-hrášková polévka s...
Hrachovo-hrášková polévka s...
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty