Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
50 g slaniny, nakrájené na kostičky
400 g čerstvých hub, očištěných a nakrájených na malé kousky
½ lžičky mletého kmínu
sůl
čerstvě namletý pepř
1 houska, nakrájená na malé kousky
1 vejce
hladká mouka na obalení
1 vejce, prošlehané, na obalení
strouhanka na obalení
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejte máslo a krátce na něm osmahněte cibuli a slaninu. Přidejte houby, kmín, osolte a opepřete, promíchejte a na mírném plameni duste doměkka. Pak houbovou směs přendejte do mísy, přidejte housku a vejce a promíchejte.
Ze směsi vytvořte karbanátky a postupně je obalte v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). V pánvi rozehřejte olej a karbanátky na něm postupně usmažte dozlatova. Hotové je položte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Karbanátky jsou výborné s bramborovou kaší nebo i samotné.

Pomohl vám recept?
41hodnocení4

Další videorecepty