ReceptyVepřové plátky na houbách
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové plátky na houbách

Vepřové plátky na houbách

Vepřové plátky na houbách
Snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 60 g
  • Rýže 320 g
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Pepř
  • Houby sušené 50 g
  • Olej olivový 50 ml
  • Cibule 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž
  • Žampiony 400 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Vývar kuřecí 250 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 60 g
  • Rýže 320 g
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Pepř
  • Houby sušené 50 g
  • Olej olivový 50 ml
  • Cibule 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž
  • Žampiony 400 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Vývar kuřecí 250 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

  1. 1
    Rýži uvařte podle návodu na obalu. Omytou panenku důkladně osušte papírovou utěrkou a očistěte od všech blanek. Osolte, opepřete ze všech stran a opečte v pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Přesuňte do pekáčku, přidejte 30 g másla a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. Maso vyjměte a nechte 10 minut odpočinout.
  2. 2
    Na zbylém másle orestujte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte sušené nenamočené houby, kmín a chvíli restujte. Přidejte očištěné a na plátky pokrájené žampiony a restujte další minutu. Houby zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Nakonec přimíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  3. 3
    Pokrájenou panenku podávejte s rýží a houbovou omáčkou. Ozdobte čerstvou petrželkou.
  1. 1
    Rýži uvařte podle návodu na obalu. Omytou panenku důkladně osušte papírovou utěrkou a očistěte od všech blanek. Osolte, opepřete ze všech stran a opečte v pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Přesuňte do pekáčku, přidejte 30 g másla a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. Maso vyjměte a nechte 10 minut odpočinout.
  2. 2
    Na zbylém másle orestujte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte sušené nenamočené houby, kmín a chvíli restujte. Přidejte očištěné a na plátky pokrájené žampiony a restujte další minutu. Houby zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Nakonec přimíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  3. 3
    Pokrájenou panenku podávejte s rýží a houbovou omáčkou. Ozdobte čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.