Albert logo
  • Vepřové plátky na houbách

Vepřové plátky na houbách

Vepřové plátky na houbách jsou voňavá klasika, která spojuje šťavnaté maso s jemnou houbovou omáčkou. Ideální volba pro rychlý oběd i víkendové vaření.
Vepřové plátky na houbách
Snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 60 g
  • Rýže 320 g
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Pepř
  • Houby sušené 50 g
  • Olej olivový 50 ml
  • Cibule 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž
  • Žampiony 400 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Vývar kuřecí 250 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 60 g
  • Rýže 320 g
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Pepř
  • Houby sušené 50 g
  • Olej olivový 50 ml
  • Cibule 1 ks
  • Kmín mletý 1 člž
  • Žampiony 400 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Vývar kuřecí 250 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

  1. 1
    Rýži uvařte podle návodu na obalu. Omytou panenku důkladně osušte papírovou utěrkou a očistěte od všech blanek. Osolte, opepřete ze všech stran a opečte v pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Přesuňte do pekáčku, přidejte 30 g másla a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. Maso vyjměte a nechte 10 minut odpočinout.
  2. 2
    Na zbylém másle orestujte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte sušené nenamočené houby, kmín a chvíli restujte. Přidejte očištěné a na plátky pokrájené žampiony a restujte další minutu. Houby zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Nakonec přimíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  3. 3
    Pokrájenou panenku podávejte s rýží a houbovou omáčkou. Ozdobte čerstvou petrželkou.
  1. 1
    Rýži uvařte podle návodu na obalu. Omytou panenku důkladně osušte papírovou utěrkou a očistěte od všech blanek. Osolte, opepřete ze všech stran a opečte v pánvi na oleji ze všech stran dozlatova. Přesuňte do pekáčku, přidejte 30 g másla a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. Maso vyjměte a nechte 10 minut odpočinout.
  2. 2
    Na zbylém másle orestujte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte sušené nenamočené houby, kmín a chvíli restujte. Přidejte očištěné a na plátky pokrájené žampiony a restujte další minutu. Houby zaprašte moukou, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Nakonec přimíchejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  3. 3
    Pokrájenou panenku podávejte s rýží a houbovou omáčkou. Ozdobte čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Sbírka receptů z hub
    Houby jsou stálicí české kuchyně – ať už je sbíráte v lese nebo kupujete v obchodě, vždycky z nich vznikne něco výjimečného. Pokud hledáte inspiraci, uvařte si klasický recept na houbovu omáčku, která se skvěle hodí k houskovému knedlíku. Milovníci masa si pochutnají na šťavnatém hovězím na houbách.

    Pro lehčí variantu zkuste italské houbové rizoto – krémové, voňavé a ideální i pro vegetariány. A pokud máte chuť na něco originálního, houbové karbanátky vás překvapí svou sytostí i chutí. Na zahřátí pak doporučujeme poctivou bramborovou polévku s houbami – klasiku, která nikdy nezklame.

    Pokud byste hledali více inspirace na recepty z hub připravili jsme pro vás sbírku houbových receptů.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 2 dny

Od 22.10.2025 do 04.11.2025

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.