Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKapustové karbanátky
Albert logoAlbert logo
  • Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Přidejte do kapustových karbanátků ovesné vločky. Získají tak více vlákniny a o něco hutnější konzistenci. Se salátem rázem vznikne zdravá moderní večeře.
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Rohlík 1,5 ks
  • Kapusta hlávková 1 ks
  • Mléko 120 ml
  • Cibule 1/2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Vejce 2 ks
  • Uzené maso 100 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Strouhanka 150 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 20 g
  • Rohlík 1,5 ks
  • Kapusta hlávková 1 ks
  • Mléko 120 ml
  • Cibule 1/2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Vejce 2 ks
  • Uzené maso 100 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Strouhanka 150 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 20 g

Příprava

1
Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2
Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3
Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4
Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.
1
Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2
Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3
Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4
Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    K ochucení karbanátků se dá místo muškátového oříšku dát majoránka a česnek, místo uzeného masa nastrouhaný sýr anebo nic. Stačí jen sůl.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 17 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 17 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.