Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečené kachní stehno, červené zelí a bramborový knedlík
Albert logoAlbert logo
  • Pečené kachní stehno, červené zelí a bramborový knedlík
Pečené kachní stehno, červené zelí a bramborový knedlík

Pečené kachní stehno, červené zelí a bramborový knedlík

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Cibule 2 ks
  • Kachní stehna 4 ks
  • Kmín celý 1 plž
  • Mouka hladká 30 g
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Mouka hrubá 220 g
  • Brambory 500 g
  • Škrob 1 plž
  • Sádlo 2 plž
  • Vejce 1 ks
  • Zelí červené sterilované 2 ks
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Cibule 2 ks
  • Kachní stehna 4 ks
  • Kmín celý 1 plž
  • Mouka hladká 30 g
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Mouka hrubá 220 g
  • Brambory 500 g
  • Škrob 1 plž
  • Sádlo 2 plž
  • Vejce 1 ks
  • Zelí červené sterilované 2 ks
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Kmín mletý 1 člž

Příprava

1
Očištěnou 1 cibuli nadrobno pokrájejte a nasypte do pekáčku vymazaného olejem. Omytá a osušená stehna posypte solí a kmínem a poskládejte do pekáčku kůží dolů. Pečte přikryté v troubě vyhřáté na 120 °C 3 hodiny. Potom stehna obraťte, přiklopte a pečte další 1 hodinu, zvyšte teplotu na 160 °C a pečte odkryté dozlatova ještě 1 hodinu. Do malého kastrůlku slijte asi 200 ml tuku a zaprašte hladkou moukou. Chvíli smažte a dořeďte výpekem, který ještě stehna pustí.
2
Očištěné a doměkka uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do velké mísy. Přidejte mouku, škrob, vejce a sůl. Vypracujte kompaktní těsto, ze kterého utvořte dva válečky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 20 minut.
3
Očištěnou zbylou cibuli pokrájejte na kostičky a opékejte na sádle dosklovata. Cibuli dejte stranou, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte okapané zelí, ocet, kmín a sůl. Promíchejte a duste 15 minut.
1
Očištěnou 1 cibuli nadrobno pokrájejte a nasypte do pekáčku vymazaného olejem. Omytá a osušená stehna posypte solí a kmínem a poskládejte do pekáčku kůží dolů. Pečte přikryté v troubě vyhřáté na 120 °C 3 hodiny. Potom stehna obraťte, přiklopte a pečte další 1 hodinu, zvyšte teplotu na 160 °C a pečte odkryté dozlatova ještě 1 hodinu. Do malého kastrůlku slijte asi 200 ml tuku a zaprašte hladkou moukou. Chvíli smažte a dořeďte výpekem, který ještě stehna pustí.
2
Očištěné a doměkka uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do velké mísy. Přidejte mouku, škrob, vejce a sůl. Vypracujte kompaktní těsto, ze kterého utvořte dva válečky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 20 minut.
3
Očištěnou zbylou cibuli pokrájejte na kostičky a opékejte na sádle dosklovata. Cibuli dejte stranou, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte okapané zelí, ocet, kmín a sůl. Promíchejte a duste 15 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.