Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční španělský ptáček
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční španělský ptáček
Tradiční španělský ptáček

Tradiční španělský ptáček

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 50 g
  • Hovězí zadní 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Anglická slanina plátky 12 plát.
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Vejce 2 ks
  • Kyselé okurky 2 ks
  • Šunka plátky 4 plát.
  • Slanina plátková 2 plát.
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Sádlo 2,5 plž
  • Vývar hovězí 1 l
  • Bobkový list 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 30 g
  • Máslo 50 g
  • Hovězí zadní 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Anglická slanina plátky 12 plát.
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Vejce 2 ks
  • Kyselé okurky 2 ks
  • Šunka plátky 4 plát.
  • Slanina plátková 2 plát.
  • Hořčice plnotučná 1 člž
  • Sádlo 2,5 plž
  • Vývar hovězí 1 l
  • Bobkový list 3 ks
  • Cibule 1 ks

Příprava

1
Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek masa položte po plátku šunky a slaniny nebo špalík uzeniny, přidejte půlku okurky, čtvrtku vejce a čtvrtku cibule.
2
Zarolujte a svažte do balíčku – ptáčka. Na rozehřátém sádle osmažte slaninu a pak cibuli.
3
V základu ze všech stran osmahněte ptáčky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a v troubě předehřáté na 180 °C duste doměkka asi hodinu. Vývar dolévejte dle potřeby.
4
Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, podlijte zbytkem vývaru a 15 minut povařte. Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.
1
Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek masa položte po plátku šunky a slaniny nebo špalík uzeniny, přidejte půlku okurky, čtvrtku vejce a čtvrtku cibule.
2
Zarolujte a svažte do balíčku – ptáčka. Na rozehřátém sádle osmažte slaninu a pak cibuli.
3
V základu ze všech stran osmahněte ptáčky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a v troubě předehřáté na 180 °C duste doměkka asi hodinu. Vývar dolévejte dle potřeby.
4
Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, podlijte zbytkem vývaru a 15 minut povařte. Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.