×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty

Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky

Karlovarský knedlík

Co budete potřebovat

7 rohlíků nebo housek, nakrájených na kostky
175 ml mléka
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 žloutky
100 g hrubé mouky
2 špetky muškátového květu
sůl
2 bílky, našlehané do sněhu

Jak na to?

Pečivo dejte na plech na pár hodin oschnout. Pak ho v míse pokropte pár lžícemi mléka a pěkně promněte, aby mléko nasály. Přidejte petrželku a promíchejte. Na plotnu dejte vařit vodu na knedlíky.
Zbylé mléko a žloutky prošlehejte a nalijte do mísy k rohlíkům. Přisypte mouku, muškátový květ, osolte a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené plátno a položte na něj polovinu těsta. Zabalte do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svažte provázkem. Totéž udělejte s druhou polovinou těsta. Knedlíky ponořte do vařící vody a vařte 10 minut, pak je obraťte a vařte dalších 10 minut. Knedlíky vyndejte z vody, vybalte a hned nakrájejte nití na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karlovarský knedlík

Příloha Snadné Česká Vegetariánské Vánoce Vaření Česká kuchyně Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 3 (130)

Co budete potřebovat

7 rohlíků nebo housek, nakrájených na kostky
175 ml mléka
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 žloutky
100 g hrubé mouky
2 špetky muškátového květu
sůl
2 bílky, našlehané do sněhu

Jak na to?

Pečivo dejte na plech na pár hodin oschnout. Pak ho v míse pokropte pár lžícemi mléka a pěkně promněte, aby mléko nasály. Přidejte petrželku a promíchejte. Na plotnu dejte vařit vodu na knedlíky.
Zbylé mléko a žloutky prošlehejte a nalijte do mísy k rohlíkům. Přisypte mouku, muškátový květ, osolte a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené plátno a položte na něj polovinu těsta. Zabalte do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svažte provázkem. Totéž udělejte s druhou polovinou těsta. Knedlíky ponořte do vařící vody a vařte 10 minut, pak je obraťte a vařte dalších 10 minut. Knedlíky vyndejte z vody, vybalte a hned nakrájejte nití na plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky

Inspirujte se podobnými recepty