Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty

Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Hrášková polévka se sýrovým...
Hrášková polévka se...
Hrášková polévka se sýrovým...
Hrášková polévka se sýrovým...
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Panforte z itálie
Panforte z itálie
Panforte z itálie
Panforte z itálie

Karlovarský knedlík

Co budete potřebovat

7 rohlíků nebo housek, nakrájených na kostky
175 ml mléka
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 žloutky
100 g hrubé mouky
2 špetky muškátového květu
sůl
2 bílky, našlehané do sněhu

Jak na to?

Pečivo dejte na plech na pár hodin oschnout. Pak ho v míse pokropte pár lžícemi mléka a pěkně promněte, aby mléko nasály. Přidejte petrželku a promíchejte. Na plotnu dejte vařit vodu na knedlíky.
Zbylé mléko a žloutky prošlehejte a nalijte do mísy k rohlíkům. Přisypte mouku, muškátový květ, osolte a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené plátno a položte na něj polovinu těsta. Zabalte do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svažte provázkem. Totéž udělejte s druhou polovinou těsta. Knedlíky ponořte do vařící vody a vařte 10 minut, pak je obraťte a vařte dalších 10 minut. Knedlíky vyndejte z vody, vybalte a hned nakrájejte nití na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karlovarský knedlík

Příloha Snadné Česká Chuťovky Vánoce Vaření Vegetariánské Česká kuchyně , Petržel kadeřavá Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 3 (310)

Co budete potřebovat

7 rohlíků nebo housek, nakrájených na kostky
175 ml mléka
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 žloutky
100 g hrubé mouky
2 špetky muškátového květu
sůl
2 bílky, našlehané do sněhu

Jak na to?

Pečivo dejte na plech na pár hodin oschnout. Pak ho v míse pokropte pár lžícemi mléka a pěkně promněte, aby mléko nasály. Přidejte petrželku a promíchejte. Na plotnu dejte vařit vodu na knedlíky.
Zbylé mléko a žloutky prošlehejte a nalijte do mísy k rohlíkům. Přisypte mouku, muškátový květ, osolte a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené plátno a položte na něj polovinu těsta. Zabalte do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svažte provázkem. Totéž udělejte s druhou polovinou těsta. Knedlíky ponořte do vařící vody a vařte 10 minut, pak je obraťte a vařte dalších 10 minut. Knedlíky vyndejte z vody, vybalte a hned nakrájejte nití na plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Hrášková polévka se sýrovým...
Hrášková polévka se...
Hrášková polévka se sýrovým...
Hrášková polévka se sýrovým...
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Panforte z itálie
Panforte z itálie
Panforte z itálie
Panforte z itálie

Inspirujte se podobnými recepty