Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

7 rohlíků nebo housek, nakrájených na kostky
175 ml mléka
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 žloutky
100 g hrubé mouky
2 špetky muškátového květu
sůl
2 bílky, našlehané do sněhu

Postup přípravy

Pečivo dejte na plech na pár hodin oschnout. Pak ho v míse pokropte pár lžícemi mléka a pěkně promněte, aby mléko nasály. Přidejte petrželku a promíchejte. Na plotnu dejte vařit vodu na knedlíky.
Zbylé mléko a žloutky prošlehejte a nalijte do mísy k rohlíkům. Přisypte mouku, muškátový květ, osolte a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené plátno a položte na něj polovinu těsta. Zabalte do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svažte provázkem. Totéž udělejte s druhou polovinou těsta. Knedlíky ponořte do vařící vody a vařte 10 minut, pak je obraťte a vařte dalších 10 minut. Knedlíky vyndejte z vody, vybalte a hned nakrájejte nití na plátky.

Pomohl vám recept?
491hodnocení3

Další videorecepty