Vážení zákazníci, od pondělí 10. 5. opět najdete bez omezení veškerý sortiment, na který jste zvyklí, v našich prodejnách. Zároveň můžete vyzvedávat kampaňové produkty přímo z určeného stojanu bez SMS objednání.
Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty

Zapečené croissanty se šunkou,...
Zapečené croissanty...
Zapečené croissanty se šunkou,...
Zapečené croissanty se šunkou,...
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Osvěžující nealkoholický punč
Osvěžující...
Osvěžující nealkoholický punč
Osvěžující nealkoholický punč

Karlovarský knedlík

Co budete potřebovat

7 rohlíků nebo housek, nakrájených na kostky
175 ml mléka
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 žloutky
100 g hrubé mouky
2 špetky muškátového květu
sůl
2 bílky, našlehané do sněhu

Jak na to?

Pečivo dejte na plech na pár hodin oschnout. Pak ho v míse pokropte pár lžícemi mléka a pěkně promněte, aby mléko nasály. Přidejte petrželku a promíchejte. Na plotnu dejte vařit vodu na knedlíky.
Zbylé mléko a žloutky prošlehejte a nalijte do mísy k rohlíkům. Přisypte mouku, muškátový květ, osolte a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené plátno a položte na něj polovinu těsta. Zabalte do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svažte provázkem. Totéž udělejte s druhou polovinou těsta. Knedlíky ponořte do vařící vody a vařte 10 minut, pak je obraťte a vařte dalších 10 minut. Knedlíky vyndejte z vody, vybalte a hned nakrájejte nití na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karlovarský knedlík

Příloha Snadné Česká Chuťovky Vánoce Vaření Vegetariánské Česká kuchyně , Petržel kadeřavá Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 3 (345)

Co budete potřebovat

7 rohlíků nebo housek, nakrájených na kostky
175 ml mléka
2 lžíce petrželky, nasekané nadrobno
2 žloutky
100 g hrubé mouky
2 špetky muškátového květu
sůl
2 bílky, našlehané do sněhu

Jak na to?

Pečivo dejte na plech na pár hodin oschnout. Pak ho v míse pokropte pár lžícemi mléka a pěkně promněte, aby mléko nasály. Přidejte petrželku a promíchejte. Na plotnu dejte vařit vodu na knedlíky.
Zbylé mléko a žloutky prošlehejte a nalijte do mísy k rohlíkům. Přisypte mouku, muškátový květ, osolte a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené plátno a položte na něj polovinu těsta. Zabalte do asi 20 cm dlouhého válečku, okraje svažte provázkem. Totéž udělejte s druhou polovinou těsta. Knedlíky ponořte do vařící vody a vařte 10 minut, pak je obraťte a vařte dalších 10 minut. Knedlíky vyndejte z vody, vybalte a hned nakrájejte nití na plátky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Zapečené croissanty se šunkou,...
Zapečené croissanty...
Zapečené croissanty se šunkou,...
Zapečené croissanty se šunkou,...
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Osvěžující nealkoholický punč
Osvěžující...
Osvěžující nealkoholický punč
Osvěžující nealkoholický punč

Inspirujte se podobnými recepty