Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí je nepostradatelnou přílohou ke svatomartinské huse, vepřovému masu nebo domácím knedlíkům. Tento recept vás provede tradiční přípravou – od jemného propláchnutí zelí až po dochucení cibulovou jíškou, cukrem a octem. Výsledkem je dokonale vyvážená chuť dušeného zelí, která podtrhne každé slavnostní jídlo.

Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Příloha
Ingredience
Složení 8 porcí
- Zelí bílé sterilované 2 ks
- Sádlo 2 plž
- Cibule 2 ks
- Slanina vcelku 150 g
- Sůl
- Mouka hladká 2 plž
- Cukr krupicový
- Ocet
- Zelí bílé sterilované 2 ks
- Sádlo 2 plž
- Cibule 2 ks
- Slanina vcelku 150 g
- Sůl
- Mouka hladká 2 plž
- Cukr krupicový
- Ocet
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







