Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLuxusní jablečná žemlovka
Albert logoAlbert logo
  • Luxusní jablečná žemlovka
Luxusní jablečná žemlovka

Luxusní jablečná žemlovka

Tuhle žemlovku si letos rozhodně musíte dát. Osvědčená klasika babičkovské kuchyně dostala moderní šmrnc a rázem je z ní královna podzimu.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Jablko 4 ks
  • Brusinky sušené 1 hrs.
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr krupicový 140 g
  • Mléko 750 ml
  • Vejce 4 ks
  • Toastový chléb světlý 500 g
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Jablko 4 ks
  • Brusinky sušené 1 hrs.
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr krupicový 140 g
  • Mléko 750 ml
  • Vejce 4 ks
  • Toastový chléb světlý 500 g
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Vaječný žloutek 4 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte brusinky, ochuťte skořicí, citronovou šťávou a oslaďte lžící cukru. S další lžící cukru utřete tvaroh. Mléko smíchejte s vejci a také s jednou lžící cukru a namočte do něj nakrájené pečivo.
3
Dno vymazaných zapékacích misek vyložte polovinou namočeného pečiva. Na něj dejte vrstvu tvarohu, pak strouhaná jablka a nakonec zbylé pečivo. Vložte do trouby a pečte 45 minut.
4
Bílky ušlehejte s jednou lžící cukru na tuhý sníh. Naneste na upečenou žemlovku a dejte ještě na 15 minut zapéct.
5
Na žloutkové šodó nejprve svařte mléko s polovinou cukru a přidejte dřeň z vanilkového lusku. Horké mléko nechte čtvrt hodiny stát, aby trochu zchladlo. Mezitím smíchejte žloutky se zbytkem cukru a připravte vodní lázeň. Do ní umístěte svařené mléko v rendlíku a postupně zašlehávejte oslazené žloutky.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte brusinky, ochuťte skořicí, citronovou šťávou a oslaďte lžící cukru. S další lžící cukru utřete tvaroh. Mléko smíchejte s vejci a také s jednou lžící cukru a namočte do něj nakrájené pečivo.
3
Dno vymazaných zapékacích misek vyložte polovinou namočeného pečiva. Na něj dejte vrstvu tvarohu, pak strouhaná jablka a nakonec zbylé pečivo. Vložte do trouby a pečte 45 minut.
4
Bílky ušlehejte s jednou lžící cukru na tuhý sníh. Naneste na upečenou žemlovku a dejte ještě na 15 minut zapéct.
5
Na žloutkové šodó nejprve svařte mléko s polovinou cukru a přidejte dřeň z vanilkového lusku. Horké mléko nechte čtvrt hodiny stát, aby trochu zchladlo. Mezitím smíchejte žloutky se zbytkem cukru a připravte vodní lázeň. Do ní umístěte svařené mléko v rendlíku a postupně zašlehávejte oslazené žloutky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.