Vyzkoušejte tento snadný recept na nejlepší dušené červené zelí, které chutná jako od maminky. Tento tradiční český pokrm je ideální přílohou k pečené huse nebo vepřovému masu.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Sváteční
Příloha
Ingredience
Složení
4 porce
Cibule 1 ks
Sádlo 2 plž
Zelí červené sterilované 640 g
Kmín celý 1/2 plž
Cukr krupicový 1 plž
Sůl 1 člž
Cibule 1 ks
Sádlo 2 plž
Zelí červené sterilované 640 g
Kmín celý 1/2 plž
Cukr krupicový 1 plž
Sůl 1 člž
Příprava
1
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmahněte v kastrůlku na 2 lžících sádla. Přidejte sklenici nakládaného zelí, ½ lžíce kmínu, lžičku soli a 15 minut duste na mírném stupni ohřevu.
2
Přidejte lžíci cukru a vařte dalších 5 minut. Podávejte jako přílohu třeba k pečené svatomartinské huse.
1
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a osmahněte v kastrůlku na 2 lžících sádla. Přidejte sklenici nakládaného zelí, ½ lžíce kmínu, lžičku soli a 15 minut duste na mírném stupni ohřevu.
2
Přidejte lžíci cukru a vařte dalších 5 minut. Podávejte jako přílohu třeba k pečené svatomartinské huse.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!