Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Guláš z kance nebo srnčího masa má v české kuchyni výsostné postavení. Maso na jeho přípravu ale nemusí být vždy po ruce, a proto tento recept přináší alternativu plnou mysliveckých chutí a vůní skoro k nerozeznání od pravé divočiny.

Ingredience

750 g hovězí kližky
sůl
2 lžíce másla
2 cibule
100 g slaniny
400 ml červeného vína Alibernet
250 ml vývaru na podlití
2 bobkové listy
1 lžička nového koření
1 lžička drceného pepře
½ lžičky drceného jalovce
pár snítek tymiánu
malý kousek citronové kůry
50 g rajčatového protlaku
2 plátky chleba na zahuštění
2 lžíce švestkových povidel

Postup přípravy

Maso nakrájejte na kostky a osolte. Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte. Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran.
Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit. Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky. Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty