×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Co budete potřebovat

750 g hovězí kližky
sůl
2 lžíce másla
2 cibule
100 g slaniny
400 ml červeného vína Alibernet
250 ml vývaru na podlití
2 bobkové listy
1 lžička nového koření
1 lžička drceného pepře
½ lžičky drceného jalovce
pár snítek tymiánu
malý kousek citronové kůry
50 g rajčatového protlaku
2 plátky chleba na zahuštění
2 lžíce švestkových povidel

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky a osolte. Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte. Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran.
Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit. Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky. Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Guláš z kance nebo srnčího masa má v české kuchyni výsostné postavení. Maso na jeho přípravu ale nemusí být vždy po ruce, a proto tento recept přináší alternativu plnou mysliveckých chutí a vůní skoro k nerozeznání od pravé divočiny.

Co budete potřebovat

750 g hovězí kližky
sůl
2 lžíce másla
2 cibule
100 g slaniny
400 ml červeného vína Alibernet
250 ml vývaru na podlití
2 bobkové listy
1 lžička nového koření
1 lžička drceného pepře
½ lžičky drceného jalovce
pár snítek tymiánu
malý kousek citronové kůry
50 g rajčatového protlaku
2 plátky chleba na zahuštění
2 lžíce švestkových povidel

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky a osolte. Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte. Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran.
Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit. Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky. Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty