×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Co budete potřebovat

750 g hovězí kližky
sůl
2 lžíce másla
2 cibule
100 g slaniny
400 ml červeného vína Alibernet
250 ml vývaru na podlití
2 bobkové listy
1 lžička nového koření
1 lžička drceného pepře
½ lžičky drceného jalovce
pár snítek tymiánu
malý kousek citronové kůry
50 g rajčatového protlaku
2 plátky chleba na zahuštění
2 lžíce švestkových povidel

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky a osolte. Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte. Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran.
Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit. Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky. Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí guláš nadivoko s červeným vínem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)
Guláš z kance nebo srnčího masa má v české kuchyni výsostné postavení. Maso na jeho přípravu ale nemusí být vždy po ruce, a proto tento recept přináší alternativu plnou mysliveckých chutí a vůní skoro k nerozeznání od pravé divočiny.

Co budete potřebovat

750 g hovězí kližky
sůl
2 lžíce másla
2 cibule
100 g slaniny
400 ml červeného vína Alibernet
250 ml vývaru na podlití
2 bobkové listy
1 lžička nového koření
1 lžička drceného pepře
½ lžičky drceného jalovce
pár snítek tymiánu
malý kousek citronové kůry
50 g rajčatového protlaku
2 plátky chleba na zahuštění
2 lžíce švestkových povidel

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky a osolte. Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Pak přihoďte nakrájenou slaninu a opečte. Nakonec přidejte nakrájenou kližku a opečte ze všech stran.
Podlijte červeným vínem a vývarem, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a nechte pod pokličkou dusit. Když je maso již téměř měkké, odeberte trochu omáčky do misky a nadrobte k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky. Dobře rozetřete na hladkou kaši a potom vmíchejte zpátky k masu. Guláš dochuťte povidly a vařte do úplného změknutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat