
Pečené husí stehno s knedlíkem a se zelím

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 10 porcí
- Husa celá 2 ks
- Sůl
- Kmín celý 3 člž
- Pivo světlé 150 ml
- Toastový chléb světlý 150 g
- Pomeranč 1/2 ks
- Chléb 2 ks
- Muškátový květ mletý
- Mléko 150 ml
- Vejce 3 ks
- Mouka hrubá 100 g
- Sádlo 1 plž
- Pepř
- Zelí červené sterilované 640 g
- Cibule 1 ks
- Červené víno 200 ml
- Cukr krupicový
- Husa celá 2 ks
- Sůl
- Kmín celý 3 člž
- Pivo světlé 150 ml
- Toastový chléb světlý 150 g
- Pomeranč 1/2 ks
- Chléb 2 ks
- Muškátový květ mletý
- Mléko 150 ml
- Vejce 3 ks
- Mouka hrubá 100 g
- Sádlo 1 plž
- Pepř
- Zelí červené sterilované 640 g
- Cibule 1 ks
Příprava
- 1Z hus odkrojte stehna, osolte je, okmínujte a vložte kůží dolů do zapékací mísy. Podlijte pivem, pomerančovou šťávou, zakryjte a pečte v troubě předehřáté na 150 °C 2,5 hodiny. V polovině pečení obraťte. Nakonec odkryjte, zvyšte teplotu na 180 °C a 40 minut dopékejte.
- 2Oba druhy chleba pokrájejte na kostky a nasucho opečte v pánvi dokřupava. Vsypte do mísy a přelijte mlékem. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte ke chlebové směsi, osolte, opepřete, vmíchejte mouku a muškátový květ. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně vmíchejte do těsta. Vytvarujte koule o velikosti pěsti a vařte v osolené vodě 15 minut.
- 3Na sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, vložte zelí, podlijte červeným vínem a duste 20 minut. Dle chuti doslaďte cukrem.
- 4Husí stehna podávejte s knedlíkem a zelím, ozdobené nudličkami kůry z pomeranče.
- 1Z hus odkrojte stehna, osolte je, okmínujte a vložte kůží dolů do zapékací mísy. Podlijte pivem, pomerančovou šťávou, zakryjte a pečte v troubě předehřáté na 150 °C 2,5 hodiny. V polovině pečení obraťte. Nakonec odkryjte, zvyšte teplotu na 180 °C a 40 minut dopékejte.
- 2Oba druhy chleba pokrájejte na kostky a nasucho opečte v pánvi dokřupava. Vsypte do mísy a přelijte mlékem. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte ke chlebové směsi, osolte, opepřete, vmíchejte mouku a muškátový květ. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně vmíchejte do těsta. Vytvarujte koule o velikosti pěsti a vařte v osolené vodě 15 minut.
- 3Na sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, vložte zelí, podlijte červeným vínem a duste 20 minut. Dle chuti doslaďte cukrem.
- 4Husí stehna podávejte s knedlíkem a zelím, ozdobené nudličkami kůry z pomeranče.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.