×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Znojemský guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Znojemský guláš

Lorem ipsum (zkráceně lipsum) je označení pro standardní pseudolatinský text užívaný v grafickém designu a navrhování jako demonstrativní výplňový text při vytváření pracovních ukázek grafických návrhů (např. internetových stránek, rozvržení časopisů či všech druhů reklamních materiálů). Lipsum tak pracovně znázorňuje text v ukázkových maketách (tzv. mock-up) předtím, než bude do hotového návrhu vložen smysluplný obsah.

Pokud by se pro stejný účel použil smysluplný text, bylo by těžké hodnotit pouze vzhled, aniž by se pozorovatel nechal svést ke čtení obsahu. Pokud by byl naopak použit nesmyslný, ale pravidelný text (např. opakování „asdf asdf asdf…“), oko by při posuzování vzhledu bylo vyrušováno pravidelnou strukturou textu, která se od běžného textu liší. Text lorem ipsum na první pohled připomíná běžný text, slova jsou různě dlouhá, frekvence písmen je podobná běžné řeči, interpunkce vypadá přirozeně atd.

Co budete potřebovat

1 velká cibule
3 lžíce oleje
600 g zadního hovězího masa
mletá sladká paprika
sůl
mletý pepř
gulášové koření
2 stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky
5–6 velkých sladkokyselých okurek
houskové knedlíky

Jak na to?

Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji na oleji zesklovatět. Přidejte maso, chvíli opékejte, pak zaprašte paprikou, promíchejte a krátce osmahněte, přidejte sůl, veškeré koření i česnek a zalijte vodou, aby bylo maso ponořené. Duste doměkka, minimálně 45 minut. Pokud je potřeba, podlévejte. Nakonec maso vyjměte, šťávu zaprašte moukou, promíchejte a prohřejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte kolečka okurek a znovu prohřejte. Podávejte s houskovým knedlíkem. Guláš je možné ozdobit i kolečky cibule.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Znojemský guláš

Hlavní chod Snadné Česká Dušení Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (3)

Lorem ipsum (zkráceně lipsum) je označení pro standardní pseudolatinský text užívaný v grafickém designu a navrhování jako demonstrativní výplňový text při vytváření pracovních ukázek grafických návrhů (např. internetových stránek, rozvržení časopisů či všech druhů reklamních materiálů). Lipsum tak pracovně znázorňuje text v ukázkových maketách (tzv. mock-up) předtím, než bude do hotového návrhu vložen smysluplný obsah.

Pokud by se pro stejný účel použil smysluplný text, bylo by těžké hodnotit pouze vzhled, aniž by se pozorovatel nechal svést ke čtení obsahu. Pokud by byl naopak použit nesmyslný, ale pravidelný text (např. opakování „asdf asdf asdf…“), oko by při posuzování vzhledu bylo vyrušováno pravidelnou strukturou textu, která se od běžného textu liší. Text lorem ipsum na první pohled připomíná běžný text, slova jsou různě dlouhá, frekvence písmen je podobná běžné řeči, interpunkce vypadá přirozeně atd.

Co budete potřebovat

1 velká cibule
3 lžíce oleje
600 g zadního hovězího masa
mletá sladká paprika
sůl
mletý pepř
gulášové koření
2 stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky
5–6 velkých sladkokyselých okurek
houskové knedlíky

Jak na to?

Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji na oleji zesklovatět. Přidejte maso, chvíli opékejte, pak zaprašte paprikou, promíchejte a krátce osmahněte, přidejte sůl, veškeré koření i česnek a zalijte vodou, aby bylo maso ponořené. Duste doměkka, minimálně 45 minut. Pokud je potřeba, podlévejte. Nakonec maso vyjměte, šťávu zaprašte moukou, promíchejte a prohřejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte kolečka okurek a znovu prohřejte. Podávejte s houskovým knedlíkem. Guláš je možné ozdobit i kolečky cibule.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty