Albert logo
  • Zabíjačkový guláš

Zabíjačkový guláš

Zabíjačkový guláš je poctivý český pokrm, který spojuje tradiční chutě s pomalou přípravou. Vepřové maso, cibule, česnek, paprika a kmín se pomalu dusí ve vývaru, což vytváří bohatou a aromatickou omáčku. Přidáním vepřových jater a majoránky na závěr dodáte guláši jemnost a hloubku chuti. Tento recept na zabijačkový guláš je ideální pro rodinné obědy nebo slavnostní příležitosti.
Zabíjačkový guláš
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 5 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Vepřová krkovice na plátky 1 kg
  • Mouka hladká 1 plž
  • Vepřová směs jater, ledvin a srdcí 750 g
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Vývar vepřový
  • Sůl
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Chléb
  • Pepř
  • Cibule 5 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Vepřová krkovice na plátky 1 kg
  • Mouka hladká 1 plž
  • Vepřová směs jater, ledvin a srdcí 750 g
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Vývar vepřový
  • Sůl
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Chléb
  • Pepř

Příprava

  1. 1
    Jemně pokrájené cibule opečte na sádle dozlatova. Přidejte mouku a po chvíli i vepřové maso, očištěné vnitřnosti a chvíli opékejte, aby se maso zatáhlo. Zaprašte mletou paprikou a za občasného míchání a mírného podlévání vývarem duste do poloměkka.
  2. 2
    Pak zalijte vývarem, aby maso bylo potopené, osolte, opepřete, přidejte utřený česnek, kmín a majoránku. Zabijačkový guláš vařte hodinu do změknutí a zhoustnutí. Guláš podávejte s kolečky cibule a chlebem.
  1. 1
    Jemně pokrájené cibule opečte na sádle dozlatova. Přidejte mouku a po chvíli i vepřové maso, očištěné vnitřnosti a chvíli opékejte, aby se maso zatáhlo. Zaprašte mletou paprikou a za občasného míchání a mírného podlévání vývarem duste do poloměkka.
  2. 2
    Pak zalijte vývarem, aby maso bylo potopené, osolte, opepřete, přidejte utřený česnek, kmín a majoránku. Zabijačkový guláš vařte hodinu do změknutí a zhoustnutí. Guláš podávejte s kolečky cibule a chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Nejlepší gulášové recepty na jednom místě
    Máte chuť na něco vydatného, voňavého a poctivého? Guláš je sázka na jistotu – ať už dáváte přednost klasice, nebo hledáte něco netradičního. Vyberte si z našich tipů: Nevybrali jste si? Nevadí, máme pro vás celou sbírku gulášových receptů.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 51 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě dnes

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 22 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 51 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.