Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš je poctivý český pokrm, který spojuje tradiční chutě s pomalou přípravou. Vepřové maso, cibule, česnek, paprika a kmín se pomalu dusí ve vývaru, což vytváří bohatou a aromatickou omáčku. Přidáním vepřových jater a majoránky na závěr dodáte guláši jemnost a hloubku chuti. Tento recept na zabijačkový guláš je ideální pro rodinné obědy nebo slavnostní příležitosti.

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Cibule 5 ks
- Sádlo 1 plž
- Vepřová krkovice na plátky 1 kg
- Mouka hladká 1 plž
- Vepřová směs jater, ledvin a srdcí 750 g
- Paprika mletá sladká 2 člž
- Vývar vepřový
- Sůl
- Kmín celý 1/2 člž
- Majoránka sušená 1 plž
- Česnek 2 strouž.
- Chléb
- Pepř
- Cibule 5 ks
- Sádlo 1 plž
- Vepřová krkovice na plátky 1 kg
- Mouka hladká 1 plž
- Vepřová směs jater, ledvin a srdcí 750 g
- Paprika mletá sladká 2 člž
- Vývar vepřový
- Sůl
- Kmín celý 1/2 člž
- Majoránka sušená 1 plž
- Česnek 2 strouž.
- Chléb
- Pepř
Příprava
- 1Jemně pokrájené cibule opečte na sádle dozlatova. Přidejte mouku a po chvíli i vepřové maso, očištěné vnitřnosti a chvíli opékejte, aby se maso zatáhlo. Zaprašte mletou paprikou a za občasného míchání a mírného podlévání vývarem duste do poloměkka.
- 2Pak zalijte vývarem, aby maso bylo potopené, osolte, opepřete, přidejte utřený česnek, kmín a majoránku. Zabijačkový guláš vařte hodinu do změknutí a zhoustnutí. Guláš podávejte s kolečky cibule a chlebem.
- 1Jemně pokrájené cibule opečte na sádle dozlatova. Přidejte mouku a po chvíli i vepřové maso, očištěné vnitřnosti a chvíli opékejte, aby se maso zatáhlo. Zaprašte mletou paprikou a za občasného míchání a mírného podlévání vývarem duste do poloměkka.
- 2Pak zalijte vývarem, aby maso bylo potopené, osolte, opepřete, přidejte utřený česnek, kmín a majoránku. Zabijačkový guláš vařte hodinu do změknutí a zhoustnutí. Guláš podávejte s kolečky cibule a chlebem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Nejlepší gulášové recepty na jednom místě Máte chuť na něco vydatného, voňavého a poctivého? Guláš je sázka na jistotu – ať už dáváte přednost klasice, nebo hledáte něco netradičního. Vyberte si z našich tipů:- Buřtguláš – rychlý recept plný špekáčků, brambor a koření, ideální na všední den.
- Poctivý hovězí guláš s vůní majoránky – klasika, která nikdy nezklame. Pomalu dušené maso a výrazná omáčka.
- Chalupářský vepřový guláš – ideální na víkend nebo chalupu, voní tymiánem a domácí pohodou.
- Bramborový guláš – jednoduchý, sytý a oblíbený u dětí i dospělých.
- Guláš z hlívy ústřičné – vegetariánská varianta plná chuti, která potěší i masožravce.
- Segedínský guláš – šťavnaté vepřové maso, kysané zelí a smetana tvoří dokonalou kombinaci.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











