
Máslové špecle s pažitkou
Špecle jsou tradičním pokrmem v tyrolské, německé i maďarské kuchyni. Možná jste se s nimi setkali pod německým názvem spätzle. Hodí se jako rychlá večeře, která navíc šetří i rodinný rozpočet.
Co budete potřebovat na máslové špecle s pažitkou
500 g | mouky |
3 | vejce |
1 | větší lžička soli |
perlivá voda do těsta | |
2 | lžíce másla, rozpuštěného |
2 | hrsti pažitky |
Jak udělat máslové špecle s pažitkou zdravější
Zkuste si udělat špecle z celozrnné mouky. Špecle doplňte zeleninovým salátem.
Recept jak na máslové špecle s pažitkou
- Do mísy nasypte 500 g hladké mouky, přidejte 3 vejce a vrchovatou lžičku soli. Promíchejte a přilévejte perlivou vodu, dokud nevznikne vláčné těsto s bublinkami.
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní přes haluškové síto protlačujte těsto. Také je možnost těsto odkrajovat do vroucí vody rovnou z prkýnka. Špecle ve vodě vždy promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.
- Jakmile vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a poté slijte vodu. Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
- Před podáváním rozehřejte na pánvi 2 lžíce másla a špecle na něm lehce opečte. Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4
Co byste o máslových špeclích s pažitkou měli vědět
Mouka vznikla rozemletím zrna. Číselné označení na obalech mouky vyjadřuje množství nespalitelných (minerálních) látek. Čím vyšší číslo, tím je mouka nutričně kvalitnější.
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod