×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špecle s pažitkou

Další recepty a články

Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Zapečená bavorská klobása
Zapečená bavorská...
Zapečená bavorská klobása
Zapečená bavorská klobása

Špecle s pažitkou

Co budete potřebovat

500 g mouky
3 vejce
1 větší lžička soli
perlivá voda do těsta
2 lžíce másla, rozpuštěného
2 hrsti pažitky

Jak na to?

1. Mouku nasypte do mísy, přidejte vajíčka a sůl, promíchejte a přidejte tolik perlivé vody, aby těsto bylo vláčné a dělaly se v něm bubliny.
2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a pak do něj přes haluškové síto protlačujte těsto. Těsto můžete rovněž dát na prkénko a nožem odkrajovat kousky. Vždy je ale ve vodě promíchejte, aby se špecle nepřilepily ke dnu.
3. Jakmile špecle vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a pak je slijte. Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
4. Před podáváním je prohřejte na pánvi s rozpuštěným máslem a posypte pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špecle s pažitkou

Hlavní chod Snadné Ostatní Magazín 1/2012
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

500 g mouky
3 vejce
1 větší lžička soli
perlivá voda do těsta
2 lžíce másla, rozpuštěného
2 hrsti pažitky

Jak na to?

1. Mouku nasypte do mísy, přidejte vajíčka a sůl, promíchejte a přidejte tolik perlivé vody, aby těsto bylo vláčné a dělaly se v něm bubliny.
2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a pak do něj přes haluškové síto protlačujte těsto. Těsto můžete rovněž dát na prkénko a nožem odkrajovat kousky. Vždy je ale ve vodě promíchejte, aby se špecle nepřilepily ke dnu.
3. Jakmile špecle vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a pak je slijte. Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
4. Před podáváním je prohřejte na pánvi s rozpuštěným máslem a posypte pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Zapečená bavorská klobása
Zapečená bavorská klobása
Zapečená bavorská klobása
Zapečená bavorská klobása

Inspirujte se podobnými recepty