Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Máslové špecle s pažitkou

Máslové špecle s pažitkou

Špecle jsou tradičním pokrmem v tyrolské, německé i maďarské kuchyni. Možná jste se s nimi setkali pod německým názvem spätzle. Hodí se jako rychlá večeře, která navíc šetří i rodinný rozpočet.

Co budete potřebovat na máslové špecle s pažitkou

500 g mouky
3 vejce
1 větší lžička soli
perlivá voda do těsta
2 lžíce másla, rozpuštěného
2 hrsti pažitky

Jak udělat máslové špecle s pažitkou zdravější

Recept jak na máslové špecle s pažitkou

  1. Do mísy nasypte 500 g hladké mouky, přidejte 3 vejce a vrchovatou lžičku soli. Promíchejte a přilévejte perlivou vodu, dokud nevznikne vláčné těsto s bublinkami.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní přes haluškové síto protlačujte těsto. Také je možnost těsto odkrajovat do vroucí vody rovnou z prkýnka. Špecle ve vodě vždy promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.
  3. Jakmile vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a poté slijte vodu. Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
  4. Před podáváním rozehřejte na pánvi 2 lžíce másla a špecle na něm lehce opečte. Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Co byste o máslových špeclích s pažitkou měli vědět

Mouka vznikla rozemletím zrna. Číselné označení na obalech mouky vyjadřuje množství nespalitelných (minerálních) látek. Čím vyšší číslo, tím je mouka nutričně kvalitnější.

Další videorecepty