1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Přidejte 150 ml javorového sirupu a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, 1 lžičku skořice, muškátový oříšek, sodu a sůl. Z lískových ořechů rozemelte 120 g a 90 g přidejte k moučné směsi. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
4
Čokoládu nalámejte do misky a nad vodní lázní ji rozpusťte. K čokoládě přidejte olej a promíchejte spolu se zbytkem mletých ořechů. Z vychladlého chlebíčku odkrojte vrchní vyboulenou část. Přes chlebíček rovnoměrně přelijte 50 ml javorového sirupu. Chlebíček otočte dnem vzhůru a dejte na mřížku. Pod mřížku položte pečicí papír na přebytečnou čokoládu. Polijte ho čokoládovou polevou a dejte ztuhnout do lednice. Čokoládu, která steče, nechte také ztuhnout.
5
V míse metličkou ušlehejte mascarpone, smetanu, zbylou skořici a zbylý sirup na hladký krém. Zbytek lískových ořechů nasucho opražte na rozpálené pánvi a rozpulte.
6
Vyšlehaný krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vršek vychlazeného chlebíčku. Posypte ořechy a střepy čokolády, která zbyla na pečicím papíru navíc.
1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Přidejte 150 ml javorového sirupu a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, 1 lžičku skořice, muškátový oříšek, sodu a sůl. Z lískových ořechů rozemelte 120 g a 90 g přidejte k moučné směsi. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto.
3
Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
4
Čokoládu nalámejte do misky a nad vodní lázní ji rozpusťte. K čokoládě přidejte olej a promíchejte spolu se zbytkem mletých ořechů. Z vychladlého chlebíčku odkrojte vrchní vyboulenou část. Přes chlebíček rovnoměrně přelijte 50 ml javorového sirupu. Chlebíček otočte dnem vzhůru a dejte na mřížku. Pod mřížku položte pečicí papír na přebytečnou čokoládu. Polijte ho čokoládovou polevou a dejte ztuhnout do lednice. Čokoládu, která steče, nechte také ztuhnout.
5
V míse metličkou ušlehejte mascarpone, smetanu, zbylou skořici a zbylý sirup na hladký krém. Zbytek lískových ořechů nasucho opražte na rozpálené pánvi a rozpulte.
6
Vyšlehaný krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vršek vychlazeného chlebíčku. Posypte ořechy a střepy čokolády, která zbyla na pečicím papíru navíc.