×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Španělský ptáček

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Španělský ptáček

Co budete potřebovat

4 plátky z hovězího roštěnce
sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice
4 plátky šunky
4 plátky slaniny nebo 4 špalíky oblíbené uzeniny
2 kyselé okurky
1 vejce
1 cibule
Na dokončení:
1 lžíce sádla
150 g slaniny
1 cibule
sůl
pepř
pálivá paprika
250 ml hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek masa položte po plátku šunky a slaniny nebo špalík uzeniny, přidejte půlku okurky, čtvrtku vejce a čtvrtku cibule. Zarolujte a svažte do balíčku – ptáčka. Na rozehřátém sádle osmažte slaninu a pak cibuli. V základu ze všech stran osmahněte ptáčky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a v troubě předehřáté na 180 °C duste doměkka asi hodinu. Vývar dolévejte dle potřeby. Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, podlijte zbytkem vývaru a 15 minut povařte. Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Španělský ptáček

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

4 plátky z hovězího roštěnce
sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice
4 plátky šunky
4 plátky slaniny nebo 4 špalíky oblíbené uzeniny
2 kyselé okurky
1 vejce
1 cibule
Na dokončení:
1 lžíce sádla
150 g slaniny
1 cibule
sůl
pepř
pálivá paprika
250 ml hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek masa položte po plátku šunky a slaniny nebo špalík uzeniny, přidejte půlku okurky, čtvrtku vejce a čtvrtku cibule. Zarolujte a svažte do balíčku – ptáčka. Na rozehřátém sádle osmažte slaninu a pak cibuli. V základu ze všech stran osmahněte ptáčky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, podlijte trochou vývaru a v troubě předehřáté na 180 °C duste doměkka asi hodinu. Vývar dolévejte dle potřeby. Ptáčky vyjměte, šťávu vysmahněte, zaprašte moukou, podlijte zbytkem vývaru a 15 minut povařte. Vraťte ptáčky, vše dochuťte a prohřejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty