Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTuňákové karbanátky s kaší a hráškem
Albert logoAlbert logo
  • Tuňákové karbanátky s kaší a hráškem
Tuňákové karbanátky s kaší a hráškem

Tuňákové karbanátky s kaší a hráškem

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Mléko 400 ml
  • Brambory 2,2 kg
  • Tuňák v plechovce ve vlastní šťávě 2 ks
  • Hrášek mražený 1/2 ks
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Vejce 2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 4 plž
  • Mléko 400 ml
  • Brambory 2,2 kg
  • Tuňák v plechovce ve vlastní šťávě 2 ks
  • Hrášek mražený 1/2 ks
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Vejce 2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 4 plž

Příprava

1
Začněte s přípravou karbanátků. Kilo brambor dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut doměkka. Sceďte, přendejte do mísy a rozšťouchejte.
2
Přidejte tuňáka, petrželku a vejce a důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a prohněťte do kompaktní hmoty. Z ní vytvořte 20 karbanátků, které budou držet dobře pohromadě.
3
Osmažte je ve vyšší vrstvě oleje – 2 minuty z každé strany. Tuk nechte okapat na papírové utěrce.
4
Zbylé brambory na kaši oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Pak je sceďte, rozšťouchejte a spolu s mlékem a máslem našlehejte do hebké kaše.
5
Hrášek 1–2 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně – karbanátky s kaší a hráškem.
1
Začněte s přípravou karbanátků. Kilo brambor dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut doměkka. Sceďte, přendejte do mísy a rozšťouchejte.
2
Přidejte tuňáka, petrželku a vejce a důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a prohněťte do kompaktní hmoty. Z ní vytvořte 20 karbanátků, které budou držet dobře pohromadě.
3
Osmažte je ve vyšší vrstvě oleje – 2 minuty z každé strany. Tuk nechte okapat na papírové utěrce.
4
Zbylé brambory na kaši oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Pak je sceďte, rozšťouchejte a spolu s mlékem a máslem našlehejte do hebké kaše.
5
Hrášek 1–2 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně – karbanátky s kaší a hráškem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Po usmažení můžete karbanátky rovněž zamrazit (nebo alespoň část z nich). Karbanátky nechte zcela zchladnout, pak je proložené pečicím papírem dejte do krabičky s víkem a zamrazte. V mrazáku vydrží až tři měsíce. Při rozmrazování je nejprve nechte povolit v ledničce, pak je vyskládejte na plech a při teplotě 160 °C pečte 5 minut z každé strany.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.