
Máslové špecle s pažitkou
Špecle jsou tradičním pokrmem v tyrolské, německé i maďarské kuchyni. Možná jste se s nimi setkali pod německým názvem spätzle. Hodí se jako rychlá večeře, která navíc šetří i rodinný rozpočet.

Snadné
16-30 minut
3/5
Německá
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Mouka hladká 500 g
- Vejce 3 ks
- Sůl 1 člž
- Voda perlivá
- Pažitka čerstvá 2 hrs.
- Máslo 2 plž
- Mouka hladká 500 g
- Vejce 3 ks
- Sůl 1 člž
- Voda perlivá
- Pažitka čerstvá 2 hrs.
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Do mísy nasypte 500 g hladké mouky, přidejte 3 vejce a vrchovatou lžičku soli. Promíchejte a přilévejte perlivou vodu, dokud nevznikne vláčné těsto s bublinkami.
- 2Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní přes haluškové síto protlačujte těsto. Také je možnost těsto odkrajovat do vroucí vody rovnou z prkýnka.
- 3Špecle ve vodě vždy promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.Jakmile vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a poté slijte vodu.
- 4Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
- 5Před podáváním rozehřejte na pánvi 2 lžíce másla a špecle na něm lehce opečte.
- 6Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť.
- 1Do mísy nasypte 500 g hladké mouky, přidejte 3 vejce a vrchovatou lžičku soli. Promíchejte a přilévejte perlivou vodu, dokud nevznikne vláčné těsto s bublinkami.
- 2Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní přes haluškové síto protlačujte těsto. Také je možnost těsto odkrajovat do vroucí vody rovnou z prkýnka.
- 3Špecle ve vodě vždy promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.Jakmile vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a poté slijte vodu.
- 4Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
- 5Před podáváním rozehřejte na pánvi 2 lžíce másla a špecle na něm lehce opečte.
- 6Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Jak udělat špecle zdravější Zkuste si udělat špecle z celozrnné mouky. Špecle doplňte zeleninovým salátem.Co byste o mouce měli vědět Mouka vznikla rozemletím zrna. Číselné označení na obalech mouky vyjadřuje množství nespalitelných (minerálních) látek. Čím vyšší číslo, tím je mouka nutričně kvalitnější.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.