ReceptyMáslové špecle s pažitkou
Albert logo
  • Máslové špecle s pažitkou

Máslové špecle s pažitkou

Špecle jsou tradičním pokrmem v tyrolské, německé i maďarské kuchyni. Možná jste se s nimi setkali pod německým názvem spätzle. Hodí se jako rychlá večeře, která navíc šetří i rodinný rozpočet.
Máslové špecle s pažitkou
Snadné
16-30 minut
3/5
Německá
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mouka hladká 500 g
  • Vejce 3 ks
  • Sůl 1 člž
  • Voda perlivá
  • Pažitka čerstvá 2 hrs.
  • Máslo 2 plž
  • Mouka hladká 500 g
  • Vejce 3 ks
  • Sůl 1 člž
  • Voda perlivá
  • Pažitka čerstvá 2 hrs.
  • Máslo 2 plž

Příprava

  1. 1
    Do mísy nasypte 500 g hladké mouky, přidejte 3 vejce a vrchovatou lžičku soli. Promíchejte a přilévejte perlivou vodu, dokud nevznikne vláčné těsto s bublinkami.
  2. 2
    Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní přes haluškové síto protlačujte těsto. Také je možnost těsto odkrajovat do vroucí vody rovnou z prkýnka.
  3. 3
    Špecle ve vodě vždy promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.Jakmile vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a poté slijte vodu.
  4. 4
    Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
  5. 5
    Před podáváním rozehřejte na pánvi 2 lžíce másla a špecle na něm lehce opečte.
  6. 6
    Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť.
  1. 1
    Do mísy nasypte 500 g hladké mouky, přidejte 3 vejce a vrchovatou lžičku soli. Promíchejte a přilévejte perlivou vodu, dokud nevznikne vláčné těsto s bublinkami.
  2. 2
    Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní přes haluškové síto protlačujte těsto. Také je možnost těsto odkrajovat do vroucí vody rovnou z prkýnka.
  3. 3
    Špecle ve vodě vždy promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.Jakmile vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a poté slijte vodu.
  4. 4
    Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
  5. 5
    Před podáváním rozehřejte na pánvi 2 lžíce másla a špecle na něm lehce opečte.
  6. 6
    Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat špecle zdravější
    Zkuste si udělat špecle z celozrnné mouky. Špecle doplňte zeleninovým salátem.
  • Co byste o mouce měli vědět
    Mouka vznikla rozemletím zrna. Číselné označení na obalech mouky vyjadřuje množství nespalitelných (minerálních) látek. Čím vyšší číslo, tím je mouka nutričně kvalitnější.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.