×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Karlovarský guláš v chlebu

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Karlovarský guláš v chlebu

Co budete potřebovat

50 g másla nebo sádla
1 velká cibule, nasekaná najemno
500–600 g hovězí přední kližky
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
sůl a pepř podle chuti
500 ml hovězího vývaru
2 lžíce hladké mouky
150 ml smetany ke šlehání
4 malé bochníky chleba k podávání
zakysaná smetana, bylinky na ozdobu

Jak na to?

1. V hrnci vhodném do trouby pět až šest minut opékejte na tuku cibuli. Až zrůžoví, přidejte maso pokrájené na kostičky a nechte ho zprudka zatáhnout a zhnědnout. Přidejte oba druhy papriky, osolte a opepřete. Zalijte vývarem a přiklopené dejte na dvě až tři hodiny do trouby zahřáté na 160 °C.
2. Vyndejte z trouby, maso vyjměte a šťávu vyduste na tuk, přidejte mouku a osmahněte. Zalijte 400 ml vody a asi dvacet minut vařte. Vmíchejte smetanu, do omáčky vraťte maso a zahřejte. Z bochníku chleba odkrojte vršky, vydlabejte střídu a místo ní nalijte guláš. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karlovarský guláš v chlebu

Náročné Česká Dušení Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

50 g másla nebo sádla
1 velká cibule, nasekaná najemno
500–600 g hovězí přední kližky
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
sůl a pepř podle chuti
500 ml hovězího vývaru
2 lžíce hladké mouky
150 ml smetany ke šlehání
4 malé bochníky chleba k podávání
zakysaná smetana, bylinky na ozdobu

Jak na to?

1. V hrnci vhodném do trouby pět až šest minut opékejte na tuku cibuli. Až zrůžoví, přidejte maso pokrájené na kostičky a nechte ho zprudka zatáhnout a zhnědnout. Přidejte oba druhy papriky, osolte a opepřete. Zalijte vývarem a přiklopené dejte na dvě až tři hodiny do trouby zahřáté na 160 °C.
2. Vyndejte z trouby, maso vyjměte a šťávu vyduste na tuk, přidejte mouku a osmahněte. Zalijte 400 ml vody a asi dvacet minut vařte. Vmíchejte smetanu, do omáčky vraťte maso a zahřejte. Z bochníku chleba odkrojte vršky, vydlabejte střídu a místo ní nalijte guláš. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty