
Zeleninové lasagne

Snadné
46-60 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Olej olivový 2 plž
- Těstoviny lasagne 14 plát.
- Pepř
- Cibule 2 ks
- Dýně Hokkaidó 500 g
- Cuketa 2 ks
- Paprika nakládaná 200 g
- Česnek 3 strouž.
- Cottage sýr 425 g
- Rajčata krájená v plechovce 400 g
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Parmazán 60 g
- Vejce 2 ks
- Mozzarella 300 g
- Sůl
- Olej olivový 2 plž
- Těstoviny lasagne 14 plát.
- Pepř
- Cibule 2 ks
- Dýně Hokkaidó 500 g
- Cuketa 2 ks
- Paprika nakládaná 200 g
- Česnek 3 strouž.
- Cottage sýr 425 g
- Rajčata krájená v plechovce 400 g
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Parmazán 60 g
- Vejce 2 ks
- Mozzarella 300 g
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C a olejem vytřete zapékací nádobu. Plátky lasagní předvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a rozložte je na alobal.
- 2Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli, stačí 3–5 minut. Přidejte cuketu, dýni, zlehka osolte a míchejte a opékejte dozlatova. Nakonec přidejte na minutu česnek. Přidejte papriky a rajčata a přiveďte k varu. Na mírném ohni duste, až se tekutina svaří na polovinu. Přihoďte bazalku, podle chuti osolte a opepřete.
- 3Promíchejte ricottu nebo cottage a vejce. Asi hrnek podušené zeleniny rozprostřete na dno zapékací nádoby. Zakryjte ji čtyřmi plátky lasagní (pokud jsou krátké, rozkrájejte dva plátky, které máte navíc, a zaplňte jimi volný prostor). Potřete polovinou sýrové směsi, posypte třetinou parmazánu a třetinou mozzarelly. Navrch dejte třetinu zeleninové směsi. Tímto způsobem pokračujte do spotřebování surovin – poslední by měla jít vrstva lasagní, na ni zelenina a navrch parmazán s mozzarellou.
- 4Asi hrnek podušené zeleniny rozprostřete na dno zapékací nádoby. Zakryjte ji čtyřmi plátky lasagní (pokud jsou krátké, rozkrájejte dva plátky, které máte navíc, a zaplňte jimi volný prostor).
- 5Potřete polovinou sýrové směsi, posypte třetinou parmazánu a třetinou mozzarelly. Navrch dejte třetinu zeleninové směsi. Tímto způsobem pokračujte do spotřebování surovin – poslední by měla jít vrstva lasagní, na ni zelenina a navrch parmazán s mozzarellou.
- 6Zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Potom odkryjte a ještě 15 minut dopékejte, aby sýr zezlátl. Podávejte posypané lístky čerstvé bazalky.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C a olejem vytřete zapékací nádobu. Plátky lasagní předvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a rozložte je na alobal.
- 2Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli, stačí 3–5 minut. Přidejte cuketu, dýni, zlehka osolte a míchejte a opékejte dozlatova. Nakonec přidejte na minutu česnek. Přidejte papriky a rajčata a přiveďte k varu. Na mírném ohni duste, až se tekutina svaří na polovinu. Přihoďte bazalku, podle chuti osolte a opepřete.
- 3Promíchejte ricottu nebo cottage a vejce. Asi hrnek podušené zeleniny rozprostřete na dno zapékací nádoby. Zakryjte ji čtyřmi plátky lasagní (pokud jsou krátké, rozkrájejte dva plátky, které máte navíc, a zaplňte jimi volný prostor). Potřete polovinou sýrové směsi, posypte třetinou parmazánu a třetinou mozzarelly. Navrch dejte třetinu zeleninové směsi. Tímto způsobem pokračujte do spotřebování surovin – poslední by měla jít vrstva lasagní, na ni zelenina a navrch parmazán s mozzarellou.
- 4Asi hrnek podušené zeleniny rozprostřete na dno zapékací nádoby. Zakryjte ji čtyřmi plátky lasagní (pokud jsou krátké, rozkrájejte dva plátky, které máte navíc, a zaplňte jimi volný prostor).
- 5Potřete polovinou sýrové směsi, posypte třetinou parmazánu a třetinou mozzarelly. Navrch dejte třetinu zeleninové směsi. Tímto způsobem pokračujte do spotřebování surovin – poslední by měla jít vrstva lasagní, na ni zelenina a navrch parmazán s mozzarellou.
- 6Zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Potom odkryjte a ještě 15 minut dopékejte, aby sýr zezlátl. Podávejte posypané lístky čerstvé bazalky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.