Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová roláda s houbovou nádivkou
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová roláda s houbovou nádivkou
Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Směs hub 2 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Parmazán 2 plž
  • Vlašské ořechy nasekané 30 g
  • Toastový chléb světlý 3 ks
  • Vepřová pečeně v celku 1 kg
  • Máslo 1 plž
  • Olej olivový
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Směs hub 2 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Parmazán 2 plž
  • Vlašské ořechy nasekané 30 g
  • Toastový chléb světlý 3 ks
  • Vepřová pečeně v celku 1 kg
  • Máslo 1 plž
  • Olej olivový

Příprava

1
Máslo rozpusťte v pánvi a pak na něm pět minut opékejte cibuli, poté přidejte česnek a po minutě i všechny houby. Použít můžete například hlívu, hříbky nebo žampiony.
2
Nechte je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu. Osolte a opepřete.
3
Sejměte z ohně, nechte lehce zchladnout a přimíchejte citronovou šťávu, rozmarýn, žloutky, parmazán, ořechy a čerstvou strouhanku. Dejte stranou.
4
Maso podélně rozřízněte (ne úplně do konce), rozevřete je jako motýlí křídla a naklepejte do obdélníku zhruba 15 x 20 centimetrů. Z obou stran je osolte a pak na něj rozprostřete nádivku.
5
Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem.
6
Roládu ze všech stran opečte v pekáčku na troše oleje, aby se maso zatáhlo, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 190 °C. Vyjměte z trouby a po pěti minutách nakrájejte.
1
Máslo rozpusťte v pánvi a pak na něm pět minut opékejte cibuli, poté přidejte česnek a po minutě i všechny houby. Použít můžete například hlívu, hříbky nebo žampiony.
2
Nechte je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu. Osolte a opepřete.
3
Sejměte z ohně, nechte lehce zchladnout a přimíchejte citronovou šťávu, rozmarýn, žloutky, parmazán, ořechy a čerstvou strouhanku. Dejte stranou.
4
Maso podélně rozřízněte (ne úplně do konce), rozevřete je jako motýlí křídla a naklepejte do obdélníku zhruba 15 x 20 centimetrů. Z obou stran je osolte a pak na něj rozprostřete nádivku.
5
Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem.
6
Roládu ze všech stran opečte v pekáčku na troše oleje, aby se maso zatáhlo, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 190 °C. Vyjměte z trouby a po pěti minutách nakrájejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.