×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kari z červené čočky
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Vegetariánské , Bezlepkové ,

Kari z červené čočky

Co budu potřebovat

300 g červené čočky
300 g rýže basmati
1–2 lžíce sezamového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 cm zázvoru
1 lžička červené kari pasty
1 lžička kari koření
1 lžička mletého římského kmínu
400 g rajčatového pyré
300 ml kokosového mléka
sůl
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

Čočku a rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu na obalu.
Rozpalte pánev, přidejte 1–2 lžíce oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kari pastu, všechno koření a restujte ještě asi minutu.
Do pánve přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko a ochuťte solí. Nakonec přidejte uvařenou čočku, důkladně promíchejte a odstavte pánev z plotny.
Kari podávejte s nasekaným koriandrem a basmati rýží.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Opečené drbáky s houbovou omáčkou

    Vegetariánské nad 60 minut
  • Brambory s pečenou cibulí a cherry rajčátky

    Vegetariánské 60 minut
  • Čočkové ragú

    Vegetariánské nad 60 minut