Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kari z červené čočky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Kari z červené čočky

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
300 g rýže basmati
1–2 lžíce sezamového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 cm zázvoru
1 lžička červené kari pasty
1 lžička kari koření
1 lžička mletého římského kmínu
400 g rajčatového pyré
300 ml kokosového mléka
sůl
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

Čočku a rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu na obalu.
Rozpalte pánev, přidejte 1–2 lžíce oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kari pastu, všechno koření a restujte ještě asi minutu.
Do pánve přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko a ochuťte solí. Nakonec přidejte uvařenou čočku, důkladně promíchejte a odstavte pánev z plotny.
Kari podávejte s nasekaným koriandrem a basmati rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kari z červené čočky

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Rajče , Videorecept Magazín 1/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (29)
Voňavé kari vás v zimních dnech zaručeně zahřeje a aspoň na chvíli přenese do sluncem rozpálené Indie.

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
300 g rýže basmati
1–2 lžíce sezamového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 cm zázvoru
1 lžička červené kari pasty
1 lžička kari koření
1 lžička mletého římského kmínu
400 g rajčatového pyré
300 ml kokosového mléka
sůl
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

Čočku a rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu na obalu.
Rozpalte pánev, přidejte 1–2 lžíce oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kari pastu, všechno koření a restujte ještě asi minutu.
Do pánve přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko a ochuťte solí. Nakonec přidejte uvařenou čočku, důkladně promíchejte a odstavte pánev z plotny.
Kari podávejte s nasekaným koriandrem a basmati rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty