×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kari z červené čočky

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Kari z červené čočky

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
300 g rýže basmati
1–2 lžíce sezamového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 cm zázvoru
1 lžička červené kari pasty
1 lžička kari koření
1 lžička mletého římského kmínu
400 g rajčatového pyré
300 ml kokosového mléka
sůl
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

Čočku a rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu na obalu.
Rozpalte pánev, přidejte 1–2 lžíce oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kari pastu, všechno koření a restujte ještě asi minutu.
Do pánve přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko a ochuťte solí. Nakonec přidejte uvařenou čočku, důkladně promíchejte a odstavte pánev z plotny.
Kari podávejte s nasekaným koriandrem a basmati rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kari z červené čočky

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 1/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (10)
Voňavé kari vás v zimních dnech zaručeně zahřeje a aspoň na chvíli přenese do sluncem rozpálené Indie.

Co budete potřebovat

300 g červené čočky
300 g rýže basmati
1–2 lžíce sezamového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 cm zázvoru
1 lžička červené kari pasty
1 lžička kari koření
1 lžička mletého římského kmínu
400 g rajčatového pyré
300 ml kokosového mléka
sůl
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

Čočku a rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu na obalu.
Rozpalte pánev, přidejte 1–2 lžíce oleje a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte kari pastu, všechno koření a restujte ještě asi minutu.
Do pánve přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko a ochuťte solí. Nakonec přidejte uvařenou čočku, důkladně promíchejte a odstavte pánev z plotny.
Kari podávejte s nasekaným koriandrem a basmati rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty