Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyIndický kuřecí pilaf
Albert logoAlbert logo
  • Indický kuřecí pilaf

Indický kuřecí pilaf

Indický kuřecí pilaf
Snadné
46-60 minut
4/5
Orientální
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Bujón kuřecí 2 ks
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Cibule 2 ks
  • Rýže 250 g
  • Čočka červená 60 g
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Rozinky 2 plž
  • Koriandr čerstvý
  • Bujón kuřecí 2 ks
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Cibule 2 ks
  • Rýže 250 g
  • Čočka červená 60 g
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Rozinky 2 plž
  • Koriandr čerstvý

Příprava

1
Jednu lžíci oleje rozehřejte v pán­vi, pak přidejte kuřecí maso. Můžete ho nakrájet na menší kousky anebo rozemlít. K masu přidejte skořici a kmín a opékejte ho, dokud zcela nezezlátne a není uvnitř hotové. Pak přidejte med, promíchejte a pak přendejte do mísy, zakápněte šťávou vymačkanou z citro­nu a udržujte teplé. Do pánve dejte zbývající olej, vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte rýži, pro­ míchejte, aby se obalila tukem a cibulí, pak vlijte vývar, zmírněte oheň a nechte probublávat 15 minut. Rozinky přelijte horkou vodou a nechte je 5 minut stát. Do pánve k rýži přidejte mrkev, jemně nastrouhanou kůru z pomeranče, oka­pané rozinky a přiklopené nechte chvíli podusit. Nakonec vmíchejte opečené maso. Podávejte s plátky mandlí a lístky máty. Vedle v mističce nabídněte rodině nebo hostům jogurt.
1
Jednu lžíci oleje rozehřejte v pán­vi, pak přidejte kuřecí maso. Můžete ho nakrájet na menší kousky anebo rozemlít. K masu přidejte skořici a kmín a opékejte ho, dokud zcela nezezlátne a není uvnitř hotové. Pak přidejte med, promíchejte a pak přendejte do mísy, zakápněte šťávou vymačkanou z citro­nu a udržujte teplé. Do pánve dejte zbývající olej, vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte rýži, pro­ míchejte, aby se obalila tukem a cibulí, pak vlijte vývar, zmírněte oheň a nechte probublávat 15 minut. Rozinky přelijte horkou vodou a nechte je 5 minut stát. Do pánve k rýži přidejte mrkev, jemně nastrouhanou kůru z pomeranče, oka­pané rozinky a přiklopené nechte chvíli podusit. Nakonec vmíchejte opečené maso. Podávejte s plátky mandlí a lístky máty. Vedle v mističce nabídněte rodině nebo hostům jogurt.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 8 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 15 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě dnes

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 8 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.