Podzimní zeleninová polévka s dýní a kapustou

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Cibule 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Petržel 1 ks
- Dýně máslová 1/2 ks
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Kapusta hlávková 4 list
- Olej olivový 1 plž
- Oregano sušené 1/2 člž
- Bazalka sušená 1/2 člž
- Sůl
- Bujón zeleninový 2 ks
- Voda 1,3 l
- Česnek 2 strouž.
- Rajčata v plechovce 1 ks
- Bobkový list 2 ks
- Těstoviny 50 g
- Pepř
- Fazole červené sterilované 1 ks
- Cibule 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Petržel 1 ks
- Dýně máslová 1/2 ks
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Kapusta hlávková 4 list
- Olej olivový 1 plž
- Oregano sušené 1/2 člž
- Bazalka sušená 1/2 člž
- Sůl
- Bujón zeleninový 2 ks
- Voda 1,3 l
- Česnek 2 strouž.
- Rajčata v plechovce 1 ks
- Bobkový list 2 ks
Příprava
- 1Oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky cibuli, 2 mrkve, petržel a ½ menší máslové dýně. Nadrobno nakrájejte i stonek řapíkatého celeru. Omyjte 4 listy kapusty, odstraňte silná žebra a nahrubo je nasekejte.
- 2V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte nakrájenou cibuli a restujte asi 3 minuty. Poté přidejte kostičky mrkve, celeru a petržele, oregano, bazalku a špetku soli. Krátce poduste a podle potřeby podlijte lžící vody, aby se zelenina nepřipalovala.
- 3Přidejte 2 najemno nastrouhané oloupané stroužky česneku, plechovku krájených rajčat, připravenou dýni, 2 bobkové listy, 2 kostky zeleninového bujónu a podlijte 1,3 l vody. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 20 minut, dokud dýně nezměkne.
- 4Zvlášť uvařte ½ hrnku drobných těstovin podle návodu na obalu. Pokud chcete vařit těstoviny přímo v polévce, přidejte do základu 500 ml vývaru navíc. Vmíchejte těstoviny a plechovku červených fazolí a vše krátce prohřejte. Stáhněte z ohně, přidejte nakrájenou kapustu a míchejte, dokud nezavadne. Podle chuti osolte a opepřete. Polévka je jako stvořená pro chvíle, kdy potřebujete rychlou a poctivou večeři.
- 1Oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky cibuli, 2 mrkve, petržel a ½ menší máslové dýně. Nadrobno nakrájejte i stonek řapíkatého celeru. Omyjte 4 listy kapusty, odstraňte silná žebra a nahrubo je nasekejte.
- 2V hrnci rozehřejte lžíci oleje, přidejte nakrájenou cibuli a restujte asi 3 minuty. Poté přidejte kostičky mrkve, celeru a petržele, oregano, bazalku a špetku soli. Krátce poduste a podle potřeby podlijte lžící vody, aby se zelenina nepřipalovala.
- 3Přidejte 2 najemno nastrouhané oloupané stroužky česneku, plechovku krájených rajčat, připravenou dýni, 2 bobkové listy, 2 kostky zeleninového bujónu a podlijte 1,3 l vody. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 20 minut, dokud dýně nezměkne.
- 4Zvlášť uvařte ½ hrnku drobných těstovin podle návodu na obalu. Pokud chcete vařit těstoviny přímo v polévce, přidejte do základu 500 ml vývaru navíc. Vmíchejte těstoviny a plechovku červených fazolí a vše krátce prohřejte. Stáhněte z ohně, přidejte nakrájenou kapustu a míchejte, dokud nezavadne. Podle chuti osolte a opepřete. Polévka je jako stvořená pro chvíle, kdy potřebujete rychlou a poctivou večeři.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







